Ραντεβού τον… Νοέμβρη στην Καλντέρα

Ο παραπάνω ευρηματικός τίτλος είναι η επικεφαλίδα της αναφοράς για τη Σαντορίνη, που κάνει η δημοσιογράφος Στέλλα Κεμανετζή, στο άρθρο της, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, με τίτλο “Το καλοκαίρι αυτό δεν λέει να τελειώσει…” και υπέρτιτλο “Διπλή σεζόν”.

Στο κείμενο για τη Σαντορίνη αναφέρται ότι “Το 30% αναμένεται να ξεπεράσει η αύξηση των κρατήσεων μόνο για τον Οκτώβριο εφόσον στις ήδη καταγεγραμμένες κρατήσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν αυτές της… τελευταίας στιγμής, ενώ αρκετά καταλύματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις αρχές Νοεμβρίου. Παρατηρείται ιδιαίτερη δυναμική σε μια περίοδο που πέρυσι ήταν πεσμένη, γεγονός που χαροποιεί τους αρμόδιους φορείς.”

Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Εμμανουήλ Καραμολέγκου που εστιάζουν στη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το Έτος Γαστρονομίας και ο οποίος λέει συγκεκριμένα τα εξής:

“Πάντα προσπαθούμε να μεγαλώνουμε την τουριστική περίοδο και αυτό το καταφέρνουμε με πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ετους Γαστρονομίας που με ποικίλες γευστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις ιντριγκάρουν τους τουρίστες. Για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκε έλλειψη από τα τοπικά προϊόντα καθώς κάποιες ετικέτες είχαν μεγάλη ζήτηση.

Σιγά σιγά η Σαντορίνη αναδεικνύεται σε πρότυπο του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα, την ώρα που οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό είναι πολύ καλές”.

Και η ειδικη αναφορά στη Σαντορίνη καταλήγει ως εξής:

“Οι τουριστικοί φορείς κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλη αύξηση αφίξεων, ενώ τονίζουν ότι ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται το νησί και κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.”

Το πλήρες κείμενο του άρθρου μορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη