RECIS 2015: Απορρίμματα και ανακύκλωση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

recis2015_1265Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία εκπροσώπων 14 νησιών και νησιωτικών δήμων (Μήλος, Τήνος, Νάξος, Κύθνος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ανάφη, Πάτμος, Αλόννησος, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Χανιά, Πλατανιάς και Σαντορίνη) πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Μαΐου 2015, το 1ο Συνέδριο για την  Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος M. Νομικός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κος Γιάννης Τσιρώνης συμμετείχε στο σύνολο των εργασιών του συνεδρίου, ενώ στην κεντρική του ομιλία παρουσίασε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης στο βήμα του RECIS 2015
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης

Στο συνέδριο συμμετείχαν με ομιλίες εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και των περισσοτέρων συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και συγκεκριμένα των: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (που εφαρμόζει το πρόγραμμα των μπλε κάδων), Ανακύκλωση Συσκευών, ΑΦΗΣ, Φωτοκύκλωση, ΕΝΔΙΑΛΕ και ECOELASTIKA, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις τους στις νησιωτικές περιοχές ενώ παράλληλα ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης νέων δυναμικών συνεργασιών με τους δήμους.

Στο πλαίσο του συνεδρίου έγιναν πολλές συναντήσεις και δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και παροχής διευκρινήσεων τόσο μεταξύ του υπουργού κ. Τσιρώνη και του Δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου και άλλων παρισταμένων αυτοδιοικητικών, όσο και μεταξύ των φορέων που διαχειρίζονται θέματα αποκομιδής απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης.

Μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και αποτελεί το πρώτο στις Κυκλάδες.

Να σημειώσουμε ότι στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου έγινε συνάντηση του υπουργού κ. Τσιρώνη με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα για την ανέλκυση του Sea Diamond.

Το “RECIS 2015 – Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές” ήταν μία πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Το συνέδριο υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την KKL Natura, την Ecoelastika A.E. την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και τα ξενοδοχεία Meltemi Luxury Suites, Astro Palace και Loizos Apartments.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη