Ρωσικό διάταγμα απαγoρεύει τη δραστηριότητα σε tour operators τουρκικών συμφερόντων

Σύμφωνα με άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο πάντα καλά ενημερωμένο Tourism Lobby,  πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Ρωσίας, προκαλεί η απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας να εφαρμόσει άμεσα τις κυβερνητικές εντολές για απαγόρευση της δραστηριότητας τουρκικών συμφερόντων εταιρειών του τουριστικού τομέα.

Ο Rostourism προχώρησε σε μία έρευνα δεκάδων εταιρειών τουριστικών οργανισμών που είναι πιστοποιημένες στο επίσημο Μητρώο Tour Operators της Ομοσπονδίας και αποφάσισε τη διαγραφή, από την 1η Ιανουαρίου, περίπου 19 εξ αυτών μεταξύ των οποίων βασικές και θυγατρικές εταιρείες των μεγάλων tour operators, όπως η Pegas και η Coral αλλά και άλλων, μικρότερων, όπως η Anex και η Sammar.

Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης, πάντως, δημιουργεί γενικά ένα περίεργο, ίσως και παράδοξο σκηνικό: Όπως διαπιστώνεται, υπάρχουν άλλες εταιρείες που ανήκουν στους ίδιους tour operators που δεν θίγονται! Για παράδειγμα, διαγράφεται η Pegas Tours ή η Pegas Krasnodar αλλά μένουν εντός θεσμικού πλαισίου, η Pegas St. Petersburg ή η Pegas Rostov-Don. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με την Coral.

Κριτήριο για αυτήν την απόφαση, σύμφωνα πάντα με το Tourism Lobby, λογικά θα πρέπει να ήταν η συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο εταιρειών ή προσώπων τουρκικών συμφερόντων. Κάτι όμως που αμφισβητούν ευθέως ορισμένοι από τους θιγόμενους, όπως ο Pegas που δηλώνει ότι δεν υπάρχει «τουρκικό επιχειρηματικό συμφέρον ή πρόσωπο» στις εταιρείες που διεγράφησαν. Βεβαίως, με την κατάσταση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, έτσι όπως έχει κλιμακωθεί, δεν είναι και πολύ εύκολο να αντιδρά κανείς στα Διατάγματα του προέδρου και της κυβέρνησης. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Διότι, εδώ, μπαίνουν και άλλα ζητήματα «εσωτερικής» σημασίας για τη ρωσική τουριστική αγορά, καθώς μιλάμε για χιλιάδες εργαζόμενους, ολόκληρα δίκτυα γραφείων, δραστηριότητες και υπηρεσίες που είχαν να κάνουν και με την εσωτερική αγορά της Ρωσίας, αεροπορικές μεταφορές κοκ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη