Αγώνας τρεξιματος στο Santorini Experience
Αγώνας τρεξίματος στο Santorini Experience - Φωτογραφία Μπάμπης Γκιριτζιώτης

Η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού του Santorini Experience ετοιμάζεται να επιστρέψει για 7η χρονιά στη Σαντορίνη από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024, φέρνοντας μαζί της επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ή και να κολυμπήσουν με φόντο τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του νησιού.

Όσοι αγαπούν το τρέξιμο, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκπληκτικές trail running διαδρομές τρεξίματος πάνω στην καλντέρα, στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Η διαδρομή των 5 χλμ είναι για τους λιγότερο μυημένους στο τρέξιμο και για αυτούς που λατρεύουν το δυναμικό περπάτημα. Αυτή των 10 χλμ, απευθύνεται στους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και των 15 χλμ σε αυτούς που αγαπούν την δύναμη και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ορισμένες μοναδικές εικόνες από τις διαδρομές τρεξίματος που κόβουν την ανάσα στους συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνεται φυσικά και ο καθιερωμένος αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε μια διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ), από το Ηφαίστειο μέχρι το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στο Santorini Experience – Φωτογραφία Μπάμπης Γκιριτζιώτης

Το πακέτο συμμετοχής για κάθε αθλητή θα περιλαμβάνει: τσάντα, τεχνικό T-shirt, μετάλλιο (για όσους τερματίζουν), chip χρονομέτρησης, κολυμβητικό σκουφάκι (στον κολυμβητικό αγώνα), αριθμό συμμετοχής (στο τρέξιμο), αδιάβροχο αριθμό συμμετοχής (στην κολύμβηση), υπηρεσίες φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, τροφοδοσία στην εκκίνηση/τερματισμό και κατά τη διαδρομή στο τρέξιμο, τροφοδοσία στον τερματισμό στην κολύμβηση, ιατρική κάλυψη, παρουσία ομάδας διασωστών στο τρέξιμο και ναυαγοσωστών στην κολύμβηση και πλούσια δώρα από τους χορηγούς.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και γίνονται εδώ.

Διαφήμιση

Δωρεάν συμμετοχή για τους δημότες Θήρας
Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Οι δωρεάν εγγραφές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 8/7 και θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport, στα Φηρά.

Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με έκπτωση και ειδικά πακέτα διαμονής
Για όσους ταξιδέψουν στη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, για το Santorini Experience, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (σε όλες τις θέσεις εκτός καμπινών), από Πειραιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προς Σαντορίνη με επιστροφή και 30% στα οχήματα για το διάστημα 1-8/10. Κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για τρία επιπλέον άτομα (εφόσον είναι συνοδοί του).

Για τη διαμονή τους κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν εδώ τις ειδικές προσφορές από τους χορηγούς φιλοξενίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το Santorini Experience είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.santorini-experience.com.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.