Σαντορίνη και Κτήμα Αργυρός σε σημαντική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη

estate_argyros_bottleΈνα κρασί της Σαντορίνης και συγκεκριμένα το Estate Argyros Assyrtiko 2013 του Κτήματος Αργυρού συμπεριλήφθηκε στον διεθνή κατάλογο των κρασιών που παρουσίασαν οι “Οι φίλοι στην Αμερική της Πόλης των Πολιτισμών του Κρασιού” στην εκδήλωση της 30ης Απριλίου 2015, στο κτήριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η “Πόλη των Πολιτισμών του Κρασιού – Cité des civilisations du vin” είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016, στο Μπορντώ της Γαλλίας και που αφορά σε ένα διεθνές κέντρο όπου θα παρουσιάζεται ο πολιτισμός και η παγκόσμια ιστορία του κρασιού μέσα από τους αιώνες, στις διάφορες χώρες του κόσμου.

Η “Πόλη των Πολιτισμών του Κρασιού” έχει πολλούς υποστηρικτές, σε πολλά μέρη του κόσμου, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την προσέλκυση χρημάτων προκειμένου το “όνειρο” αυτό να γίνει πραγματικότητα

Η παραπάνω εκδήλωση ήταν μια από τις πλέον σημαντικές που έγιναν προκειμένου να αντληθούν χρήματα, τα οποία μάλιστα θα διατεθούν για την κατασκευή του αμφιθέατρου, που φέρει το όνομα του Thomas Jefferson και που περιλαμβάνεται στην Πόλη.

Η εκδήλωση είχε τίτλο “Wine & Food Extravaganza” και περιλάμβανε κρασιά από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ τα φαγητά που προσφέρθηκαν τα παρασκεύασαν μερικοί από του καλύτερους σεφ της Νέας Υόρκης. Η συμμετοχή στην εκδήλωση κόστιζε 650 δολάρια ΗΠΑ κατ’ άτομο ενώ υπήρχε και μειωμένη τιμή 500 δολαρίων το άτομο, εάν επρόκειτο για ζευγάρι.

cite_du_vin
Cité des civilisations du vin – μακέτα

Επιτυχία της Σαντορίνης και του Κτήματος Αργυρού αποτελεί η παρουσία στην εκδήλωση, καθώς η “Πόλη των Πολιτισμών του Κρασιού” θα είναι κέντρο αναφοράς του κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο, στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”71″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη