Σας ενθουσίασαν το 2020

Τελικά το 2020 άφησε μόνο πίκρα και κατήφεια; Υπήρξαν ηλιαχτίδες φωτός μέσα στη γενική μαυρίλα; Οι αναγνώστες του Atlantea ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να σκεφτούν και να απαντήσουν τι ήταν αυτό που τους ενθουσίασε τη χρονιά που πέρασε. Ποιες θετικές στιγμές ξεχώρισαν και τις κρατάνε ως αναμνήσεις από το 2020.

Η πιο δημοφιλής απάντηση ήταν ο χρόνος και η πιο ουσιαστική επαφή με τα μέλη της οικογένειας. Όταν το lockdown έκοψε την ταχύτητα της καθημερινότητας, πολλές οικογένειες είχαν τον χρόνο να “ξαναγνωριστούν”. Στα θετικά της προηγούμενης χρονιάς ήταν και άλλες σημαντικές οικογενειακές στιγμές, κυρίως γεννήσεις παιδιών, εγγονιών, ανιψιών κλπ.

Πολλές απαντήσεις είχαν σχέση με ταξίδια και διακοπές. Οι καλοκαιρινοί μήνες επιστροφής στη σχετική κανονικότητα έδωσαν την ευκαιρία για μικρές ή πιο μεγάλες αποδράσεις και τις απαραίτητες “ανάσες” ενόψει του χειμώνα που αναμενόταν -και αποδείχτηκε- δύσκολος. Κρήτη, Κύθηρα, Σύρος, Αγκίστρι, Αρκαδία ήταν μεταξύ των προορισμών που ενθουσίασαν πέρσι τους αναγνώστες.

Ως θετικά της χρονιάς αναφέρθηκαν επίσης η πρόοδος της επιστήμης, η ευρεία γκάμα επιλογών που προσέφερε το διαδίκτυο, από εξυπηρέτηση σε υπηρεσίες μέχρι διασκέδαση, καθώς και οι προσωπικές αρετές που ανέδειξε η πανδημία, όπως η αλληλεγγύη, η δύναμη και η υπομονή.

Όπως είναι λογικό, πολλές απαντήσεις ήταν πιο επικεντρωμένες στη Σαντορίνη. Από αυτές, οι περισσότερες ανέφεραν πως ενθουσιάστηκαν με την ηρεμία που επικρατούσε στο νησί το καλοκαίρι, λόγω της περιορισμένης τουριστικής κίνησης. Στις θετικές αναμνήσεις της χρονιάς αναφέρθηκε και η θεατρική παράσταση “Το μεγάλο μας τσίρκο” που ανέβηκε τον Αύγουστο στη σκηνή του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, στη Βλυχάδα, μια από τις λίγες στιγμές πολιτισμού που επέτρεψαν οι συνθήκες να φιλοξενήσει το νησί.

Τέσσερις από τους αναγνώστες που πήραν μέρος στο κουίζ, στέλνοντας τις απαντήσεις τους, κέρδισαν μετά από κλήρωση από μία δωροεπιταγή αξίας 35 ευρώ για αγορές από το Atlantea Eshop. Είναι οι Ε.Μ. από τη Χίο, Κ.Π. από τη Νέα Σμύρνη-Αθήνα, Α.Α. από τον Πύργο Σαντορίνης και Ε.Λ. από τον Περίβολο Σαντορίνης, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω email για τον τρόπο παραλαβής του δώρου τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη