Σάββατο 19/12: Δεύτερη μέρα προβολών ταινιών μικρού μήκους στην ΚΛΘ

Σκηνή από την ταινία “Ο Σπόρος”

Το Σάββατο 19/12/2015, ώρα 20:00, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας συνεχίζει στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, τη δεύτερη μέρα προβολών ταινιών μικρού μήκους του 38ου Φεστιβάλ Δράμας, με ελεύθερη είσοδο. Θα προβληθούν οχτώ ταινίες με συνολική διάρκεια 114 λεπτά.

1. Σύκο – H μυθοπλασία του Νικόλα Κολοβού, διάρκειας 13 λεπτών που τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στα Ζαγοροχώρια και με χιούμορ και γλυκύτητα μιλάει για τη δύναμη της αγάπης στην τρίτη ηλικία, καθώς ο Κώστας προσπαθεί παλεύοντας με την άγρια φύση να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του.

2. Πωγωνίσκος – Nτοκιμαντέρ 11 λεπτών του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου του περσινού νικητή του φεστιβάλ. Η ταινία είναι μία επίσκεψη στον παππού στη γιαγιά και στις αναμνήσεις τους.

3. Η ταινία 4 Μαρτίου, διάρκειας 15 λεπτών του Δημήτρη Νάκου έχει ως θέμα το μυστικό της Μαρίας μιας κοπέλας από την Ουκρανία που προσέχει μια κυρία για να βγάζει τα προς το ζην. Η τανία διακρίθηκε για την γυναικεία ερμηνεία και για το μοντάζ.

4. Εθνοφοβία, κινούμενο σχέδιο, διάρκειας 16 λεπτών του σκηνογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Ζιόγκα που μιλά για την επιβίωση τη ρήξη και τη συμβίωση. Τιμήθηκε με βραβείο καλύτερου animation.

5. Dream toy – Mυθοπλασία του Νίκου Χουλιάρα διάρκειας 13 λεπτών μια μικρή Οδύσσεια αναζήτησης συναισθημάτων κάτω από ένα ακατάστατο κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο.

6. Pacino’s way – Μυθοπλασία του Χάρη Παντελιδάκη που συμμετείχε ως σπουδαστική ταινία. Διάρκεια 18 λεπτά. Ο Μάικ και ο Τζίμυ σχεδιάζουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου που χρωστάει λεφτά στο αφεντικό τους. Αλλά πρέπει να κλείσουν ραντεβού μαζί του πρώτα. Διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Κίμωνα Κουρή που πρωταγωνιστεί.

7. Κατηφόρα – Μυθοπλασία 13 λεπτών του Στέλιου Καμμίτση με διακρίσεις για το σενάριο και τον κοινωνικό προβληματισμό (βραβείο: TΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ). Μια μητέρα και η συμφιλίωσή της με την σεξουαλικότητα του γιου της.

8. Ο Σπόρος – Μυθοπλασία της Ιφιγένειας Κοτσώνη. Διάρκεια 15 λεπτά. Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος η μοναχική επαναστάτρια Νανά είναι ..ντίλερ λαχανικών καθώς η καλλιέργειά τους είναι…παράνομη. Διακρίσεις για τα σκηνικά, τα κουστούμια και τα ειδικά εφέ

[hr style=”single”]

Το πρόγραμμα προβολών της πρώτης μέρας προβολών, την Παρασκευή 18/12/15, είναι διαθέσιμο σε προηγούμενη μας ανάρτηση ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη