Σε αναμονή νέας ΚΥΑ για το Αμμούδι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Atlantea, αναμένεται νέα ΚΥΑ, η τρίτη κατά σειρά, για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στο Αμμούδι της Οίας στη Σαντορίνη, προς αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο. Η νέα ΚΥΑ θα ρυθμίζει θέματα που έχουν προκύψει κυρίως ως προς την πρόσβαση των οχημάτων, μετά την εφαρμογή της τελευταίας ΚΥΑ και τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης.

Επισκεφθήκαμε την περιοχή το Σάββατο 15/6 στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διαπιστώσουμε την κατάσταση που επικρατεί.

Υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο στον δρόμο που οδηγεί στο Αμμούδι από το ύψος της διασταύρωσης προς Κάθαρο. Τα ΕΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες πρέπει να σταθμεύσουν (δωρεάν) στο δημοτικό parking που υπάρχει στο σημείο.

Απαγορευτικές πινακίδες στο δρόμο προς Αμμούδι σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ

Στη συνέχεια οι επιβάτες κατευθύνονται στο Αμμούδι, είτε με τα πόδια, είτε επιβιβάζονται (δωρεάν) σε μικρό βαν που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αμμούδι και το οποίο κάνει συνεχώς, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, τη διαδρομή προς-από Αμμούδι.

Τα οχήματα τροφοδοσίας κατευθύνονται ελεύθερα προς Αμμούδι ακόμη και μετά τις 10 το πρωί που ορίζει η ΚΥΑ.

Ταξί και mini-bus επίσης διέρχονται χωρίς περιορισμό, αλλά δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στο Αμμούδι.

Για την εξυπηρέτηση όσων μετακινούνται από και προς τη Θηρασία υπάρχει mini-bus που έχει μισθωθεί από τον Δήμο και που κάνει τη διαδρομή Οία – Αμμούδι – Οία κατά τις ώρες που εκτελείται το δρομολόγιο του πλοιαρίου που συνδέει το Αμμούδι με τη Ρίβα.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη