Σε αναζήτηση Κεντρικής Αποθήκης ο Δήμος Θήρας

Κτήριο εμβαδού τουλάχιστον 600 τ.μ. πρόκειται να αναζητήσει σύντομα ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τη στέγαση της υπό σύσταση κεντρικής αποθήκης του Δήμου.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη (30/3/2013) συνεδρίασή του, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου “…Ο Δήμος Θήρας μέχρι σήμερα από της ιδρύσεώς του, δεν τηρεί Κεντρική αποθήκη για τη στέγαση και φύλαξη του μηχανολογικού εξοπλισμού, των αναλώσιμων υλικών και γενικά των προμηθειών του Δήμου, με αποτέλεσμα όλα αυτά σήμερα να βρίσκονται φυλαγμένα σε διαφορετικούς χώρους και να καθίσταται προβληματική τόσο η διάθεσή τους, όσο και η αξιοποίησή τους…”

Στον χώρο αυτό θα υπάρχει, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, μέριμνα:

  • Για την ενημέρωση των διαχειριστικών βιβλίων των αποθηκών (κατά ποσότητα και αξία) με τα εισαγόμενα και εξαγόμενα είδη.
  • Για την τήρηση των διαδικασιών χορήγησης των ειδών που τηρούνται στα αποθέματα των αποθηκών του Δήμου.
  • Για την παρακολούθηση των αποθεμάτων των αποθηκών και την διατύπωση εισηγήσεων για την ανάγκη ανανέωσής τους.
  • Για συνεργασία σχετικά με τις δημοτικές υπηρεσίες που κάνουν χρήση των υλικών των αποθηκών.
  • Για να παρακολουθεί την τήρηση των όρων των συμβάσεων για την εντός των οριζομένων προθεσμιών παράδοσης των ειδών από τους προμηθευτές, την τυχόν επιβολή ποινικής ρήτρας σε περίπτωση εκπροθέσμων παραδόσεων ή τη χορήγηση παρατάσεων με απόφαση του αρμοδίου οργάνου.
  • Για να παραλαμβάνει τα τιμολόγια από τους προμηθευτές μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά των προμηθειών. Να τηρεί φακέλους για κάθε είδος προμήθειας. Να τηρεί βιβλίο προμηθευτών.
  • Για να φροντίζει για την παραλαβή και φύλαξη του τεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, των επίπλων και σκευών, της γραφικής ύλης, των εντύπων κλπ και για τη διάθεση αυτών στις Υπηρεσίες του Δήμου.
  • Για να τηρεί τις διαδικασίες χαρακτηρισμού υλικών ως αχρήστων ή ως υλικών που πλεονάζουν και τήρηση των διαδικασιών καταστροφής, απομάκρυνσης ή εκποίησής τους σε συνεργασία και κατόπιν εισηγήσεων των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη