Σε αργία οδηγείται ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος

Στο βωμό του καθήκοντος έπεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος “πληρώνει” με τον πιο άδικο τρόπο τις προσπάθειες που κατέβαλε επί 20 χρόνια ως Δήμαρχος Ίου, για την ανάπτυξη του νησιού του.

Σε 9μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε, στις 6/6/12, πρωτόδικα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, διότι ως Δήμαρχος Ίου το 2007 προασπίστηκε, όπως είχε υποχρέωση, την πρόσβαση των 52 κτηνοτρόφων στο τυροκομείο του νησιού. Ο κ. Πουσσαίος οδηγήθηκε στο εδώλιο, για πλαστογραφία, έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου της Ίου.

Η πρωτόδικη αυτή απόφαση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας όταν θα αποσταλεί (αφού καθαρογραφεί), ουσιαστικά σημαίνει ότι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης θα τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που άσκησε και εφόσον φυσικά αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Με άλλα λόγια η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων θα μείνει χωρίς χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, το κενό του οποίου θα καλύψει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

“Προασπίστηκα τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων”

Η εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” που εκδίδεται στη Σύρο, επικοινώνησε με τον Γιώργο Πουσσαίο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του άποψη. Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η όποια ενέργειά του είχε ως μοναδικό σκοπό να διασφαλίσει το κοινό συμφέρον και σε καμία περίπτωση να παραπλανήσει κανέναν.

“Προασπίστηκα με ασφαλιστικά μέτρα την προσβασιμότητα του δρόμου προς το τυροκομείο. Ένα έργο το οποίο αναγνωρίστηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουν σωθεί 52 οικογένειες, δηλαδή όλοι οι κτηνοτρόφοι του νησιού, ανάμεσά τους και αυτός που έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία.

Στην προσπάθειά μου να ασκήσω τα καθήκοντά μου και να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή να διατηρήσω την κτηνοτροφική δραστηριότητα του νησιού, αλλά και να εξασφαλίσω την οικονομική βιωσιμότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό τον κλάδο, ανέλαβα μία τεράστια ευθύνη, δημιουργώντας ένα μεγάλο έργο αξίας 1 εκατ. ευρώ. Δώσαμε δουλειά σε κόσμο και κρατήσαμε ζωντανό όλο το κτηνοτροφικό κεφάλαιο της Ίου και αυτό έχει σημασία. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το εγχείρημα να δημιουργήσεις ένα δημοτικό τυροκομείο.

Αυτό ήταν το τίμημα, δηλαδή η προστασία της λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας. Πράγμα που αυτό αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ότι όντως είχαμε δίκιο που καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα στον συγκεκριμένο πολίτη που έριξε μπάζα και έκλεισε το δρόμο πρόσβασης στο τυροκομείο. Εγώ για να διευκολύνω την όλη υπόθεση πάνω στο τοπογραφικό, το οποίο ήταν το κυριότερο χαρτί, με στυλό υπέδειξα το σημείο και αυτό θεωρήθηκε ως αλλαγή του τοπογραφικού. Εγώ δεν είχα σε καμία περίπτωση αυτή την πρόθεση και πολύ περισσότερο να παραπλανήσω κανέναν. Η ουσία είναι ότι προασπιζόμενος τα συμφέροντα αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων, προσπάθησα με κάθε τρόπο να διατηρήσω και να προστατεύσω τη λειτουργία του τυροκομείου”.

Πηγή: Εφημ. ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη