Σε εξέλιξη η τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη – συμμετέχει ο Δήμος Θήρας

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Αντιδήμαρχο Θήρας κο Γιάννη Αργυρό

Η 29η PHILOXENIA άνοιξε τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 21/11/2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24/11/2013 με 235 εκθέτες (150 άμεσοι και 85 έμμεσοι) και με περισσότερους από 100 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 33 χώρες, οι οποίοι θα έχουν πάνω από 1.000 προκαθορισμένα ραντεβού με Έλληνες εκθέτες. Στη φετινή διοργάνωση ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος είναι αυξημένος κατά 10% στα 3.200 τ.μ.

Από τους hosted buyers, το 74% προέρχεται από την Ευρώπη, το 15% από τα Βαλκάνια, το 14% από την Ασία, το 10% από την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Βραζιλία) και το 2% από την Αφρική. Εξ αυτών, το 39% είναι διοργανωτές εκδηλώσεων, το 34% τουριστικοί πράκτορες, το 30% ταξιδιωτικά γραφεία wholesaler και το 29% ταξιδιωτικά γραφεία retailer.

Στο περίπτερο που έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση του εκθεσιακού χώρου, συμμετέχουν με αυτόνομες παρουσίες εκτός από τη Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Ίος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Σύρος, η Κέα, η Άνδρος και η Τήνος καθώς εννέα νησιά της Δωδεκανήσου.

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα περίπτερα της εκθεσιακής συμμετοχής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Χριστόφορο Καπαρουνάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πάνο Λειβαδά, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού Ελευθερία Φτακλάκη, και τους Προέδρους των Ενώσεων ξενοδόχων Ρόδου, Κω και Σαντορίνης, Αντώνη Καμπουράκη, Μηνά Χατζημιχάλη και Μανώλη Καραμολέγκο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα Ελευθερία Φτακλάκη με τον Αντιδήμαρχο Θήρας κο Γιάννη Αργυρό και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας κο Μανώλη Καραμολέγκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη