Σε εξέλιξη η World Travel Market στο Λονδίνο – Παρούσα και η Σαντορίνη

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στο Λονδίνο, η διεθνής τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) 2016. Πρόκειται για την 37η διοργάνωση, αφού για πρώτη φορά η έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1980 και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κόσμο του τουρισμού ολόκληρου του πλανήτη.

Με έναν πρωτότυπο δικό της χώρο, που απέσπασε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική του, συμμετέχει στην έκθεση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική, η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μαζί με μια πανδαισία τοπικών προϊόντων, μεταμόρφωσαν το περίπτερο της Περιφέρειας σε νησιώτικο σπίτι, μια καλαίσθητη όαση καλοκαιριού στο βρετανικό φθινόπωρο.

wtm2016cΗ λογική του νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς προτιμήθηκε με στόχο, εκτός όλων των άλλων, να δώσει έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών, αξιοποιώντας με αυτό το «τέχνασμα», το καινούργιο, ισχυρό ατού του Νοτίου Αιγαίου, την διεκδίκηση της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετέχουν και προβάλλονται τα νησιά: Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Μήλος, Τήνος, Σέριφος, Άνδρος και Αμοργός.

Συγχαρητήρια για την πρωτοτυπία της ιδέας που κυριαρχεί στον εκθεσιακό χώρο με τα χρώματα και την ζωντάνια της, έδωσαν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, τους οποίους υποδέχτηκε στο περίπτερο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πλαισιωμένος από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη, τον δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, την Πρόεδρο της ΕΞ Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, τον  Πρόεδρο της ΕΞ Σαντορίνης κ. Μανώλη Καραμολέγκο  και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργο Ματσίγκο.

wtm_2016bΓια την ακόμα μεγαλύτερη προβολή των νησιών του Ν. Αιγαίου, η Περιφέρεια για δεύτερη συνεχή χρονιά εξασφάλισε επίσης την παρουσία της στη γιγαντοοθόνη που είναι τοποθετημένη στην πυραμίδα της κεντρικής εισόδου, όπου προβάλλεται βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, προϊδεάζοντας έτσι τους επισκέπτες για αυτό που θα δουν στο εσωτερικό της έκθεσης.

Τη Σαντορίνη εκπροσωπούν στην έκθεση οι σύμβουλοι του Δημάρχου Θήρας Κρυσταλλία Παπαοικονόμου και Λουκάς Μπελλώνιας, ενώ την έκθεση επισκέφθηκε σημαντικός αριθμός τουριστικών επιχειρηματιών της Σαντορίνης.

Σειρά επαφών Ε. Κουντουρά – Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τη βρετανική αγορά
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, tour operators και αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία. Παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017 με στόχο την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη