Σαντορίνη: Σε εξέλιξη οι εργασίες στον νέο δρόμο Αεροδρομίου – Οίας | Προβληματισμός για την καθυστέρηση

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Κομβικής σημασίας για την ομαλή εξέλιξη της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου θα είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης του νέου δρόμου Αεροδρομίου – Οίας.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία που δημιουργούνται, από την διακοπή της κυκλοφορίας στον κάτω δρόμο που συνδέει τα Φηρά με την Οία, είναι ήδη ορατά. Τα χωματουργικά έργα διάνοιξης του νέου δρόμου, που εκτελούνται μετά τον Βουρβούλο, βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το συνολικό έργο μέχρι το Πορί δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί, αν όλα πάνε καλά, πριν το τέλος Ιουνίου 2017.

[adning id="140783"]Εξάλλου η τελική διαμόρφωση των διασταυρώσεων του ήδη κατασκευασμένου τμήματος του νέου δρόμου δεν έχει προχωρήσει, αν και τις τελευταίες μέρες στρώθηκαν με χώμα και οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το τμήμα αυτό του δρόμου, παρά τις απαγορευτικές πινακίδες, ταλαιπωρούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους.

Σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης όμως βρίσκεται ο νέος περιφερειακός των Φηρών, αν και ο κόμβος στο σημείο που διασταυρώνεται με τον δρόμο Φηρών-Βουρβούλου είναι ακόμα σε κακά χάλια.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το έργο, ασκεί συνεχείς πιέσεις τόσο προς την Εγνατία, όσο και προς τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη