Σε ΦΕΚ τα μέτρα για την περίοδο των εορτών

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 που θα ισχύουν από τις 15/12/2020 μέχρι τις 7/1/2021, συμπεριλαμβανομένης και της εορταστικής περιόδου. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των εκκλησιών.

Ως προς τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στο ΦΕΚ αναφέρεται πως κατά το διάστημα 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων που προέρχονται από έως δύο οικογένειες.

Σχετικά με τις εκκλησίες αναφέρεται ότι για όλο το διάστημα ισχύος των μέτρων “η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25/12/2020, την 1/1/2021 και την 6/1/2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τμ και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 25 φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα 50 φυσικά πρόσωπα”.

Την ημέρα εορτής των Θεοφανίων (6/1/2021) δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει όλες τις ημέρες από τις 22:00 έως τις 05:00, πλην περιπτώσεων μετακίνησης από/προς εργασία, μετακίνησης για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο/γιατρό/νοσοκομείο) και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο ζώο.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη