Νεότερη ενημέρωση 21/6/14 – 14.00

Τέθηκαν σε ισχύ, από το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου, οι καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά. Στα “κομβικά σημεία”, στη γωνία του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας (απέναντι από το Μπελλώνειο) και στη διασταύρωση Ημεροβιγλίου-Πάνω Βουρβούλου υπάρχουν ήδη οι σχετικές πινακίδες.

“Κάθε αρχή όμως και δύσκολη” καθώς το πρωί του Σαββάτου και αφού δεν είχε ακόμα τοποθετηθεί η σιδερένια μπάρα που δεν επιτρέπει τη διέλευση προς την πλατεία των Φηρών, οι οδηγοί αγνοούσαν (ή δεν πρόσεχαν) τις πινακίδες και η διέλευση των αυτοκινήτων από την πλατεία γινόταν κανονικά (φωτογραφία κάτω).

fira_monodromisi_21jun14

Στην συνέχεια της ημέρας όμως και μετά την τοποθέτηση της αποτρεπτικής μπάρας η πεζοδρόμηση έγινε γεγονός (φωτογραφία κάτω).

fira_pezodromisi_21jun14_2

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

1. Μονοδρόμηση του περιφερειακού δρόμου Κοντοχωρίου και της περιοχής ρεμμάτων με κατεύθυνση προς βορρά (προς Οία). Η μονοδρόμηση ξεκινά από την οδό Δανέζη (super market Δακουτρός) μέχρι την διασταύρωση της οδού Ημεροβιγλίου-Πάνω Βουρβούλου.

2. Μονοδρόμηση του δρόμου Φηροστεφανίου με κατεύθυνση προς το κέντρο των Φηρών, από την διασταύρωση του Νηπιαγωγείου Φηρών ως την οδό Δανέζη (γωνία Pelican Travel).

3. Πεζοδρόμηση της οδού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως και την οδό Δανέζη (γωνία Pelican Travel).

4. Πεζοδρόμηση της οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως την Μητρόπολη (ξενοδοχείο Ατλαντίς).

Η κίνηση των οχημάτων τροφοδοσίας στον πεζόδρομο θα γίνεται μόνο τις ώρες που καθορίζονται από την 249/2011 Κανονιστική Απόφαση Δήμου Θήρας, κατόπιν ειδικής άδειας και συγκεκριμένα 6-11 το πρωί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αν πάψει το καθεστώς “ασυλίας” και απαγορευθεί η στάθμευση στην πλατεία των Φηρών των πάσης φύσεως διτρόχων που καταλαμβάνουν σημαντικό τμήμα της πλατείας όπου θα μπορούσαν να περπατούν και να κάθονται ντόπιοι και ξένοι.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Print Friendly, PDF & Email