Σαντορίνη: Σε κομβικό στάδιο το έργο για δημιουργία πύλης έκτακτης ανάγκης στη Βλυχάδα

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας παρέλαβε τα τεύχη δημοπράτησης

Τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο “Θαλάσσια πύλη διαφυγής στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας” παρέλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρός του, Γιώργος Νομικός. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.400.000 ευρώ + ΦΠΑ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι σε αναζήτηση πόρων, ώστε να δρομολογηθεί η δημοπράτησή του.

Η διαδικασία για τη δημιουργία πυλών έκτακτης ανάγκης στη Βλυχάδα και στο Κολούμπο, δύο κρίσιμων έργων για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στο νησί, μέσω των οποίων θα είναι εφικτή η θαλάσσια διασύνδεση και η τροφοδοσία του σε έκτακτες καταστάσεις γεωκινδύνου και εφόσον δε μπορεί να λειτουργήσει το λιμάνι του Αθηνιού, είχαν ξεκινήσει το 2013 επί της πρώτης δημαρχιακής θητείας του Νίκου Ζώρζου. Για να φτάσουμε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων το 2018, μετά από γνωμοδότηση 18 αρμόδιων υπηρεσιών, χρειάστηκαν πέντε χρόνια!

Στα τέλη του 2019, επί δημαρχίας Αντώνη Σιγάλα, ο τότε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Άγγελος Ρούσσος -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- αποφάσισε τη ματαίωση των δύο έργων.

Με την εκ νέου εκλογή του Νίκου Ζώρζου στον Δήμο Θήρας και επί νέας διοίκησης Γιώργου Νομικού, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας επανεκκίνησε τις σχετικές διαδικασίες για τη Βλυχάδα και τον Μάιο του 2024 ανατέθηκε η τεχνική μελέτη του έργου, για να φτάσουμε σήμερα στην παραλαβή των τευχών δημοπράτησης, ένα σημαντικό βήμα προς τη δρομολόγηση της κατασκευής του.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη