Σε λειτουργία το “Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων”

Συστάθηκε το “Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων” έπειτα από την Κοινή Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Παπαστεργίου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα (ΦΕΚ Β’ 3729, 28/6/2024).

Το “Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων” αποτελεί οριζόντιο πληροφοριακό σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης και ηλεκτρονική βάση δεδομένων, είναι προσβάσιμο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και σ’ αυτό καταχωρίζονται τα μέλη των Λεσχών Φιλάθλων των αθλητικών σωματείων, των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ), των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) και των νόμιμων παραρτημάτων τους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Προχωράμε την καθολική ψηφιοποίηση του Αθλητισμού μας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, μετά την πλατφόρμα “e-Kouros”, τίθεται σε λειτουργία και το “Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων”, με στόχο, για πρώτη φορά, την πλήρη χαρτογράφηση των μελών και την αποτελεσματικότερη εποπτεία και ελέγχου της νομιμότητας της σύνθεσης του ΔΣ και της λειτουργίας κάθε αναγνωρισμένης Λέσχης Φιλάθλων“, υπογράμμισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Από τις 8/7, οπότε ξεκινά η παραγωγική λειτουργία του Μητρώου, έως και τις 20/8 (και κάθε έτος αυτό το διάστημα), οι Λέσχες υποχρεούνται στην ετήσια υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να εκδοθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού η απαραίτητη Βεβαίωση περί Νόμιμης Λειτουργίας.

Πιστοποιημένοι χρήστες του Μητρώου θα είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων των ΤΑΑ και των ΑΑΕ, των Λεσχών Φιλάθλων, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της ΓΓΑ, των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, των Γενικών Αστυνομικών Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας, των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής, Θεσσαλονίκης, των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους κλπ.

Στο Μητρώο θα καταχωρίζεται η ετήσια συναίνεση του Αθλητικού Σωματείου, ΤΑΑ ή ΑΑΕ για τη λειτουργία της Λέσχης Φιλάθλων του, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι τυχόν αλλαγές –εντός του έτους- στη σύνθεση των μελών της κάθε μίας, οι αδειοδοτήσεις από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή των γραφείων και των Παραρτημάτων κάθε Λέσχης κ.ά.

Σε περίπτωση πλημμελούς ή μη προσήκουσας καταχώρισης στο Μητρώο των προβλεπόμενων στοιχείων, με απόφαση της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής θα αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας των γραφείων και των Παραρτημάτων της Λέσχης έως και για τρεις μήνες, ενώ σε περίπτωση που η πλημμελής ή μη προσήκουσα καταχώριση στοιχείων αφορά σε τουλάχιστον 100 μέλη της Λέσχης, ή αν εκδοθούν τρεις διαδοχικές αποφάσεις αναστολής της άδειας λειτουργίας, θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των γραφείων και των Παραρτημάτων της Λέσχης.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη