Σε νέο ιδιόκτητο κτήριο το ΕΠΑ.Λ Θήρας

Ο σημερινός αγιασμός βρήκε τους μαθητές και τους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) Θήρας στο νέο τους σχολείο.

Το ΕΠΑ.Λ Θήρας στεγάζεται πλεόν σε ένα ολοκαίνουριο κτιριακό συγκρότημα κοντά στο χωριό Πύργος (περιοχή Άγιος Ανδρέας), σε οικόπεδο έκτασης 9.000 τ.μ. ενώ η επιφάνεια των κτηρίων φτάνει τα 4.650 τ.μ. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 21 αίθουσες διδασκαλίας, 9 αίθουσες εργαστηρίων πρακτικής διδασκαλίας, χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και βοηθητικούς χώρους. Στον αύλειο χώρο υπάρχουν μεγάλα επίπεδα τμήματα, υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς επίσης και χώρος στάθμευσης.

“Η τεχνική εκπαίδευση στη Σαντορίνη έχει πια τη δική της στέγη σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον”, δήλωσε στο “ατλαντίς” η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, κα Έμμα Μανωλάκη.

Στο ΕΠΑΛ Θήρας λειτουργούν φέτος οι παρακάτω τομείς σπουδών:
– μηχανολογίας
– οχημάτων
– ηλεκτρολογίας
– δομικών έργων
– πληροφορικής
– οικονομικών και διοικητικών εργασιών
– γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος
Σημείωση: Ο τομέας Υγείας & Πρόνοιας, ο οποίος υπήρχε και στο ΕΠΑΛ Θήρας, καταργήθηκε με τον νόμο 4172/2013.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 τον Μάιο του 2010 με προϋπολογισμό 7,2 εκ. ευρώ, που μετά τη δημοπράτηση του έργου διαμορφώθηκε στα 4,3 εκ. ευρώ.

Σχετικά με τη θέση όπου κτίσθηκε το σχολείο έχουν διατυπωθεί ισχυρές ενστάσεις από πολλές πλευρές καθώς βρίσκεται σε δεσπόζον σημείο, μέσα στο αγροτικό τοπίο και όχι σε οικιστικό ιστό. “Η ανάγκη να είναι στο κέντρο περίπου του νησιού αλλά και το μέγεθός του οδήγησε σε αυτή τη χωροθέτηση” λένε οι υποστηρικτές της άποψης ότι από ανάγκη επιλέχτηκε το συγκεκριμένο σημείο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη