Σε πλήρη εφαρμογή με τη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής/Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται προς το παρόν πιλοτικά σε 59 σχολεία.

“Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή”, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη από τη Σύρο, κατά την επίσκεψή της στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία όπου υλοποιείται δοκιμαστικά το πρόγραμμα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η κα Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και “η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά”.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη