Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.)

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ), που συστήθηκε με το νόμο 5005/2022, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Γ.Γ.Ε.Ε.).

Στον Ηλεκτρονικό Τύπο συμπεριλαμβάνονται οι ιστοσελίδες, οι ιστοτόποι και τα ιστολόγια ενημερωτικού περιεχομένου που αναρτούν και δημοσιεύουν μέσω του διαδικτύου ειδήσεις, πληροφορίες, άρθρα, συνεντεύξεις ή οπτικοακουστικό υλικό με πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αθλητικό, πολιτιστικό και άλλο περιεχόμενο, με ή χωρίς αντάλλαγμα, καθώς και άλλες εκδόσεις με το ίδιο περιεχόμενο που κυκλοφορούν και διακινούνται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, με ή χωρίς αντάλλαγμα.

Για την εγγραφή στο Μ.Η.Τ., η επιχείρηση ηλεκτρονικού τύπου πρέπει να πληροί σωρευτικά μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο σχετικό άρθρο του νόμου. Η Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γ.Γ.Ε.Ε. με απόφασή της, πιστοποιεί την εγγραφή της επιχείρησης ηλεκτρονικού τύπου στο Μ.Η.Τ., αφού διαπιστώσει την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων.

Η επιχείρηση, διά της εγγραφής της στο Μητρώο, αποκτά μοναδικό αριθμό Μ.Η.Τ. και σήμα, τα οποία αναρτά στην αρχική της σελίδα.

Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη προβολή έναντι άμεσου ή έμμεσου αντιτίμου από τον δημόσιο τομέα και από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Η.Τ. Υπάρχει επίσης απαγόρευση συμμετοχής σε κρατικά προγράμματα ενισχύσεων σε μη πιστοποιημένες ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου.

Το Μ.Η.Τ. τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://mt.media.gov.gr/submissions/MHT/public/.

Επί του παρόντος, το Μ.Η.Τ. περιλαμβάνει 449 ιστοσελίδες (στοιχεία 21/7/2024) ανά την Ελλάδα. Από την περιοχή του Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνονται οι παρακάτω οκτώ ιστοσελίδες:

Κυκλάδες

  • atlantea.news (Θήρα)
  • koinignomi.gr (Σύρος)

Δωδεκάνησα

  • 12vima.gr (Ρόδος)
  • rodiaki.gr (Ρόδος)
  • dimokratiki.gr (Ρόδος)
  • destinationgreece.tv (Ρόδος)
  • aegeanlive.gr (Ρόδος)
  • vimatisko.gr (Κως)

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη