Σειρά αντιδράσεων για το Προεδρικό Διάταγμα

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που ρυθμίζει τη δόμηση στις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στη Σαντορίνη.

Όμως το Διάταγμα δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό. Οι διατάξεις του ήταν γνωστές αρκετό καιρό πριν, τουλάχιστον από τις 12 Μαρτίου 2012, όταν ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης το παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου. Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ, ενώ το “ατλαντίς” είχε ειδικό σχετικό άρθρο με τίτλο “STOP στη δόμηση σε καλντέρα και καλλιεργούμενες εκτάσεις” παρουσιάζοντας και το σχετικό χάρτη με τις Ζώνες Ι, ΙΙ, ΙΙ.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε στις 11 Απριλίου 2012 θετικά και ενώ αυτό είχε επίσης γίνει ευρέως γνωστό, κανείς δεν αντέδρασε. Ούτε καν στις 26/4/2012 όταν το “ατλαντίς” δημοσίευσε “Το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα” αποτελούμενο από 18 σελίδες και γινόταν σαφές ποιο θα ήταν το τελικό περιεχόμενο του Διατάγματος.

Οι αντιδράσεις λοιπόν όσων θίγονται έπρεπε να εκφρασθούν έγκαιρα και οργανωμένα πριν υπογραφεί το Διάταγμα και όχι μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη