Σεμινάρια επιμόρφωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Με σκοπό να υποστηρίξει το έργο των γονέων και των εκπαιδευτικών στον σύνθετο και υπεύθυνο ρόλο τους στις σύγχρονες συνθήκες της τοπικής κοινωνίας, ο Παιδικός Σταθμός «Η Γλυκογαλούσα» της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των καινοτόμων Σεμιναρίων επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών της Σχολής Γονέων για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη ενημέρωση των γονέων σε θέματα παιδαγωγικής, ψυχολογίας και συμβουλευτικής του παιδιού τους καθώς και η εμπλοκή τους σε βιωματικά εργαστήρια με σκοπό να βιώσουν διάφορα περιστατικά που έχουν να κάνουν με τον γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο τους.

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους επιστήμονες με πλούσιο βιογραφικό. Η πολυετής εμπειρία τους και οι πλούσιες γνώσεις τους θα δώσουν απαντήσεις σε καίριους προβληματισμούς των παρευρισκομένων καθώς κατά το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα, καταλήγοντας σε μία εποικοδομητική συζήτηση.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, σε εκπαιδευτικούς καθώς και είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν για προσωπική τους πρόοδο. Ο σκοπός του δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα γι’ αυτό και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους. Επίσης, στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά. Εισηγητής είναι ο εφευρέτης-καθηγητής κος Γεώργιος Παυλίδης με θέμα εισήγησης «Bullying-Σχολικός Εκφοβισμός. Σχέση με δυσλεξία & διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ): Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη».

Ο σκοπός της διάλεξης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι Bullying, τα αίτιά του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο. Η έγκαιρη διάγνωση της δυσλεξίας και της ΔΕΠΥ ιδίως από την προσχολική ηλικία, π.χ. με το Βιολογικό Τεστ Παυλίδη, θα αποτρέψει ή θα μειώσει σημαντικά το Bullying, διότι αυτές οι δύο κατηγορίες μαθητών ενέχονται συντριπτικά περισσότερο από το αναμενόμενο κυρίως ως θύματα, στον σχολικό εκφοβισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη