Σεμινάρια ιστορίας εν πλω από τη Louis Cruises

Με μια δραδαστική σειρά εν πλω διαλέξεων με τίτλο “Από τις αρχαίες αυτοκρατορίες ως τις σύγχρονες Μητροπόλεις” εμπλουτίζεται το θεματικό πρόγραμμα της επταήμερης κρουαζιέρας της Louis Cruises από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πάτμο, Σαντορίνη, Μύκονο, Ηράκλειο και Ρόδο φέτος το Σεπτέμβριο. Η σειρά σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στις αναχωρήσεις 21 και 28 Σεπτεμβρίου και στοχεύει στην ενδυνάμωση της “ελληνικής ταυτότητας” της κρουαζιέρας από τον Πειραιά, παρέχοντας ταυτόχρονα στους επιβάτες μοναδικά προνόμια που εμπλουτίζουν την εμπειρία του ταξιδιού.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ταξίδι μέσα στο χρόνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας με καθημερινά διαδραστικά σεμινάρια, διάρκειας μίας ώρας,  εμβαθύνοντας στην ιστορία και τον πολιτισμό κάθε τόπου που θα επισκεφθούν. Σε κάθε λιμάνι που θα προσεγγίζει το κρουαζιερόπλοιο θα παρουσιάζεται και ένα αντίστοιχο σεμινάριο για να προσφέρει στους ταξιδιώτες μία άλλη “ματιά” και προοπτική των προορισμών.

Πριν την επίσκεψη σε Πάτμο-Μύκονο-Σαντορίνη οι ταξιδιώτες θα μάθουν για την αυγή του πολιτισμού στην περιοχή του Αιγαίου, θα ανακαλύψουν τα “μυστήρια της Ανατολής”, θα διερευνήσουν τις θρησκευτικές και κοινωνικές δομές των πολιτών στο αρχιπέλαγος, θα εξετάσουν τον αντίκτυπο της ορθόδοξης κουλτούρας και πώς συνεχίζεται η διαμόρφωση των τοπικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, προκειμένου να κατανοήσουν πώς αυτές οι κοινότητες έχουν αλλάξει καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια και πώς μεταμορφώθηκαν από τις πιο απομονωμένες κοινωνίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τα σεμινάρια ιστορίας συντονίζει ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Άγγελος Φ. Βλάχος.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη