Σεμινάριο κεραμικής “Bare Hands” τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής που διεξάγεται φέτος στη Σαντορίνη, η γκαλερί “6exi Contemporary Ceramics” διοργανώνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” στη Βλυχάδα, 24-27 Οκτωβρίου 2024, σεμινάριο με τίτλο “Bare Hands”, με εισηγητή τον κεραμίστα Γιώργο Βαβάτση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σύμφωνα με τις βασικές αρχές και τους νόμους του πηλού, εκμεταλλευόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερο τη μοναδική γεωλογία της Σαντορίνης και τα ηφαιστειακά πετρώματα, προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα προσωπικό, μικρό έργο τέχνης. Θα εμπνευστούν από το φυσικό περιβάλλον του νησιού, θα παρατηρήσουν τις μοναδικές ιδιότητες του τοπίου και θα αφήσουν τη φαντασία τους να τους οδηγήσει στα ανεξερεύνητα μονοπάτια της δημιουργικότητάς τους.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα φυσικά προϊόντα ως εργαλεία, θα εξερευνήσουν τα χρώματα που μπορούν να πάρουν από τη λάσπη και τις ώχρες, θα διακοσμήσουν με υφές στον πηλό και θα υποστηρίξουν τις πειραματικές ιδέες με πρακτικές λύσεις. Θα μάθουν να δημιουργούν από το τίποτα, δουλεύοντας μόνο με τα χέρια τους, δοκιμάζοντας τη δημιουργικότητά τους, βασιζόμενοι στην ικανότητά τους να ελέγξουν τον πηλό χωρίς κανένα εργαλείο.

Στο τελικό ψήσιμο θα χρησιμοποιηθεί μόνο αέρας και κάρβουνο, προκειμένου να αυξηθεί η θερμοκρασία. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα, την εμπειρία και τα οφέλη που αντλήθηκαν από αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email 6exiceramics@gmail.com.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη