Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Κάτω τα χέρια από το ελληνικό κρασί!”

Αντιδράσεις στους κόλπους των οινοπαραγωγών προκάλεσε, όπως αναμενόταν, η προαναγγελία επιβολής νέου φόρου στα κρασιά. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, κος Γιώργος Σκούρας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή νέου φόρου 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της ΕΕ που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί. Το κρασί αποτελεί γεωργικό προϊόν και από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού τραπεζιού. Μετά την επιβολή των capital controls και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας η επιβολή του φόρου αυτού θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο Ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός. Καλούμε επίσης όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας.”

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη