ΣΕΤΕ: Ανθεκτικός στην ύφεση ο ελληνικός τουρισμός

Στο επίπεδο των 16 εκατ. για τις διεθνείς αφίξεις και των 10 δισ. Ευρώ για τις εισπράξεις πρέπει να τεθούν οι βασικοί στόχοι για τον ελληνικό τουρισμό το 2012, σε συνέχεια της αύξησης του 10% που επετεύχθη τον προηγούμενο χρόνο. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός παραμένει ανθεκτικός στην ύφεση και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Σε συνέντευξη τύπου, με θέμα το σχέδιο δράσης του ελληνικού τουρισμού προς το 2020 και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της διεθνούς τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, ο ΣΕΤΕ επιβεβαίωσε το γεγονός πως, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, ο οποίος αντέχει στη κρίση, στηρίζει την απασχόληση και είναι σε θέση να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε άμεσες ενέργειες επικοινωνίας της ελληνικής φιλοξενίας και των μοναδικών εμπειριών που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καταρριφθεί σύντομα ο μύθος που θέλει τον ελληνικό λαό να έχει αναπτύξει αντιπαλότητα με άλλους λαούς σχετικά με την ασφάλεια, την οικονομική ενίσχυση και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη «επικοινωνούμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα τη φιλοξενία της, τη γαστρονομία της, τα τοπία της και την πολιτιστική της κληρονομιά. Είμαστε αντίθετοι στις ακραίες θέσεις που διατυπώνονται από μια θορυβώδη μειοψηφία και τασσόμαστε υπέρ της πλειοψηφίας των Ελλήνων που αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι λαοί των χωρών της Ευρωζώνης για να στηρίξουν τη χώρα μας. Έχει έρθει η ώρα που ο ελληνικός τουρισμός θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τη μοναδικότητα της Ελλάδας και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στηρίξουμε καταλυτικά τη νέα ευρωπαϊκή μας πορεία».

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΕΤΕ περιλαμβάνονται ενέργειες επικοινωνίας, καθώς και πακέτα φιλοξενίας ξένων δημοσιογραφικών αποστολών με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος από τα διεθνή ΜΜΕ και την προώθηση της μοναδικότητας της χώρας. Τα πακέτα φιλοξενίας θα οργανωθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – Μέλη του ΣΕΤΕ, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών και τα Μέλη του ΣΕΤΕ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη