Σημαντικά μειωμένες οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού αν ο ποδηλάτης φορά κράνος

Σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες, καθώς πρόσφατη έρευνα μαρτυρά πως το κράνος μειώνει κατά σχεδόν 70% τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι. Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από 40 επιστημονικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 64.000 ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη των ατυχημάτων Safety 2016, στη Φινλανδία, η χρήση του κράνους μειώνει κατά 51% τις πιθανότητες να χτυπήσει ένας ποδηλάτης στο κεφάλι, κατά 69% τις πιθανότητες για σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, κατά 33% για τραυματισμό στο πρόσωπο και κατά 65% για θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι. Οι τραυματισμοί στον αυχένα είναι σπάνιοι και δεν σχετίζονται με τη χρήση κράνους, όπως συμπληρώνουν οι ερευνητές Τζέικ Όλιβερ και Προύντενς Κρέιτον, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας του Σίδνεϋ, αντικρούοντας παλιότερες μελέτες που συσχέτιζαν αυτά τα δύο.

“Τα ευρήματα αυτά ενθαρρύνουν την καθιέρωση πολιτικών με τις οποίες θα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες για λόγους ασφαλείας” κατέληξαν οι δύο ερευνητές.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη