ΣΕΤΕ: Σημαντικό που ο πρώτος Ευρωπαίος Επίτροπος Τουρισμού είναι Έλληνας

Για πρώτη φορά υπάρχει διακριτό χαρτοφυλάκιο τουρισμού, κάτι που ήταν ζητούμενο και πρωταρχικό μέλημα για τον Τουρισμό, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά συνολικά των ευρωπαϊκών κρατών

Ως σημαντική επιτυχία χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού από τον Έλληνα Επίτροπο Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει θερμά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, “μια εξέλιξη σημαντική, που ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών”.

Όπως σημειώνει, για πρώτη φορά υπάρχει διακριτό χαρτοφυλάκιο τουρισμού, κάτι που ήταν ζητούμενο και πρωταρχικό μέλημα για τον Τουρισμό, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά συνολικά των ευρωπαϊκών κρατών. Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό ότι ο πρώτος Ευρωπαίος Επίτροπος με αυτήν τη συνδυασμένη αρμοδιότητα είναι Έλληνας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της χώρας μας στην ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική.

“Ο τουρισμός είναι θεμελιώδης τομέας της ελληνικής οικονομίας και η επιλογή αυτή ανοίγει νέες προοπτικές για την προώθηση καινοτόμων στρατηγικών σε σύνδεση με την έννοια της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών”, τονίζει ο ΣΕΤΕ.

“Αναμένουμε να συνεργαστούμε για πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη οικονομική πρόοδο και ισορροπημένη ανάπτυξη”, καταλήγει ο ΣΕΤΕ, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμος να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να συνεργαστεί στενά για το καλό του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας συνολικά.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη