Σημαντικό βήμα για τον ορθολογικό προγραμματισμό αφίξεων κρουαζιεροπλοίων

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της διαβούλευσης. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/1/2016, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά, συνάντηση διαβούλευσης για τον σχεδιασμό-προγραμματισμό αφίξεων-αναχωρήσεων κρουαζιεροπλοίων στη Σαντορίνη.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών & Λιμενικών Επιχειρήσεων (Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο του σχετικού έργου που εκπονεί το Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε.

Στη διαδικασία συμμετείχαν το σύνολο των ενδιαφερόμενων φορέων της κρουαζιέρας καθώς και στέλεχος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και άλλοι ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα. Κατά τη συνάντηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή η αναγκαιότητα ύπαρξης συστήματος διαχείρισης των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων καθώς η μη ελεγχόμενη προσέλευση επιβατών επηρεάζει καταλυτικά τόσο τη συνολική εικόνα του προορισμού, όσο και τις συνθήκες διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών.

berth_allocation_0555
Από αριστερά: Μαρία Λεκάκου, αναπλ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, Ηλίας Πελέκης, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου έθεσαν τις προϋποθέσεις λειτουργίας του συστήματος και ανέδειξαν την αναγκαιότητα προσδιορισμού της φέρουσας ικανότητας του νησιού, ενώ προσδιορίστηκε από κοινού με όλους τους συμμετέχοντες και ένα ενδεικτικό ημερήσιο όριο υποδοχής επισκεπτών.

Η επιτυχημένη αυτή διαβούλευση θα αποτελεί πλέον πλαίσιο αναφοράς για την ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και σε επόμενη φάση του σχετικού λογισμικού προγράμματος.

Την παρουσίαση του έργου έκαναν η υποψήφια διδάκτωρ κα Εύα Στεφανουδάκη και ο διδάκτωρ κ. Γιώργος Βαγγέλας, ενώ τον συντονισμό είχε η επιστημονική υπεύθυνη του έργου αναπλ. καθηγήτρια κα Μαρία Λεκάκου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη