Σκάκι: Η μεγάλη αναμέτρηση

players

Στη Ν. Υόρκη είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του σκακιού, εκεί όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται ο τελικός για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι.

Ο 25χρονος Νορβηγός Magnus Carlsen, νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου από το 2013, υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή απέναντι στον 26χρονο Ρώσο Sergey Karjakin, νο9 στην παγκόσμια κατάταξη. Οι δύο Γκρανμαίτρ σκακιστές έχουν παίξει μεταξύ τους 47 φορές, με τον Carlsen να έχει κερδίσει τις 18, τον Karjakin τις 8 και τις 21 να έχουν καταλήξει σε ισοπαλία. Η πρώτη φορά που έπαιξαν μεταξύ τους ήταν το 2005, όταν ο Carlsen ήταν 14 και ο Karjakin 15 ετών. Είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους συναντιούνται σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

chess_mathc1

Ο τελικός ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου μετά από 12 γύρους. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτοι γύροι με ισοπαλία, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από 1 βαθμό. Για την κατάκτηση του τίτλου χρειάζονται 6,5 βαθμοί.

Νεότερη ενημέρωση: 15/11/2016 – ώρα 11:30
Η 3η παρτίδα μετά από 78 κινήσεις και περισσότερες από 6 ώρες παιχνιδιού κατέληξε και αυτή ισόπαλη με τους δύο αντιπάλους να έχουν από 1,5 βαθμό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη