Σουηδός ο νικητής του 15ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Οινοχόων

Jon Arvid Rosengren

O Jon Arvid Rosengren από τη Σουηδία ήταν ο μεγάλος νικητής του 15ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο που πραγματοποιήθηκε στη Μεντόζα της Αργεντινής πριν λίγες μέρες

Είναι η δεύτερη φορά που ένας Σουηδός κατακτά αυτόν το περιζήτητο τίτλο. Tο 2007, ο Andreas Larsson στέφθηκε καλύτερος οινοχόος του κόσμου στον 12ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Στη Μεντόζα, οι καλύτεροι οινοχόοι από 60 χώρες του κόσμου, διαγωνίσθηκαν αρχικά σε γραπτή και πρακτική δοκιμασία.

Από αυτούς ξεχώρισαν 15 και προχώρησαν στη φάση των ημιτελικών. Ήταν οι: Gareith Ferreira (South Africa), Paz Levinson (Argentina), Elyse Lambert (Canada), Christian Jacobsen (Denmark), Heidi Mäkinen (Finland), David Biraud (France), Julie Dupouy (Ireland), Hiroshi Ishida (Japan), Satoru Mori (Japan), Raimonds Tomsons (Latvia), Henrik Dahl Jahnsen (Norway), Piotr Pietras (Poland), Rassadkin Aleksander (Russia), Jon Arvid Rosengren (Sweden), Robert Andersson (Sweden).

Για την τελική δοκιμασία έμειναν οι εξής τρεις: Η Julie Dupouy από την Ιρλανδία (3η), ο David Biraud από τη Γαλλία (2ος) και ο Jon Arvid Rosengren από τη Σουηδία (1ος)

Ο Έλληνας οινοχόος που συμμετείχε στον διαγωνισμό ήταν ο Νικόλας Γιαννόπουλος που κατέκτησε την καθόλου ευκαταφρόνητη 17η θέση.

Η έγκριτη Ελληνίδα δημοσιογράφος Μερόπη Παπαδοπούλου βρέθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής και μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις της εδώ.

[hr style=”single”]

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί δύο Παγκόσμιοι Διαγωνισμοί για τον Καλύτερο Οινοχόο. Ο 11ος το 2004, στη Σαντορίνη και στην Αθήνα και ο 12ος το 2007, στη Ρόδο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη