27.5 C
Santorini
Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Στα 1,6 λεπτά/kWh η επιδότηση για το ρεύμα του Αυγούστου

Κάτω από 15 λεπτά/kWh η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας

Share

Το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου ανακοίνωσε σήμερα (1/8) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
    Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, από την αύξηση των τιμών του ρεύματος, εξαιτίας της πρόσφατης δυσλειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρατηρήθηκε εντός του περασμένου Ιουλίου.

ΔΕΗ: Στα 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο του Αυγούστου
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα πως το “πράσινο” τιμολόγιό της για τον Αύγουστο διαμορφώνεται σε 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 13,557 σεντς τον Ιούλιο.

Η τιμή αυτή ισχύει για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα, ενώ για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η χρέωση είναι 16,955 σεντς ανά κιλοβατώρα, από 14,385 σεντς. Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα, για όσους έχουν τον αντίστοιχο μετρητή διαμορφώνεται στα 14,934 σεντς ανά κιλοβατώρα από 11,418 σεντς τον Ιούλιο.

Με βάση τις τιμές των παρόχων που έχουν γίνει γνωστές (και καλύπτουν άνω του 80% της αγοράς), η τελική τιμή για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται κάτω των 15 λεπτών/kWh, μετά την έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουμε“, δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

“Η κυβέρνηση ενεργώντας άμεσα, όπως το έπραττε και στα προηγούμενα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, διατηρεί με την επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών”, τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη