20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Ρόκα της Οίας…

Share

Το Atlantea επισκέφτηκε το εστιατόριο Ρόκα στην Οία, συνάντησε τους νέους του ιδιοκτήτες και πήρε ιδέες για χειμωνιάτικες βόλτες στην Οία. Δείτε τι μας είπαν.

– Τι αλλαγές έφερε το 2017 στη Ρόκα;

Το 2017 στη Ρόκα έφερε καινούριους ιδιοκτήτες, ανανεωμένη ομάδα και νέο μενού. Είμαστε οι Σοφία Σιγάλα, Γιώργος Ραπτόπουλος, Γιωργία Σαρβαλή και Γιώργος Ραγκούσης. Μετά από πολύχρονη εμπειρία όλων μας στον χώρο της εστίασης αλλά και του κρασιού κάναμε το μεγάλο βήμα να πάρουμε το δικό μας εστιατόριο.

Βρέθηκε η Ρόκα, ένα εστιατόριο που όλοι μας αγαπούσαμε και πηγαίναμε ως πελάτες, μακριά από τον συνωστισμό της καλντέρας, σε μία γειτονιά με υπέροχα παραδοσιακά κτίρια, σε μία παλιά οικία που ένα κομμάτι της χρονολογείται από το 1912, και με μία αυλή με χρώματα και αρώματα, και θύμισες από τις αυλές των γιαγιάδων μας. Αυτόν τον χαρακτήρα αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και να τον εξελίξουμε, με την αισθητική του χώρου και τα αντικείμενα που τον διακοσμούν. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της καλής ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της ελληνικής γης και ο συνδυασμός με εκλεκτούς ελληνικούς οίνους, σε προσιτές τιμές.

– Ποια είναι τα σχέδιά σας για τους επόμενους μήνες;

Αποφασίσαμε να μείνουμε ανοικτά και τον χειμώνα προσφέροντας αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο στους κατοίκους του νησιού που όπως κι εμείς έχουν επιλέξει να ζουν σε αυτό τον τόπο, όσο και στους χειμερινούς επισκέπτες. Να συνεισφέρουμε κι εμείς έτσι στην αναβάθμιση της ζωής σε μια τόσο όμορφη γη και τον χειμώνα και όχι μόνο το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης.

Ελπίζουμε ότι ο ζεστός εσωτερικός χώρος που διαθέτουμε θα είναι ένας πόλος έλξης για όσους αναζητούν καλό φαγητό και έναν φιλόξενο χώρο τις χειμωνιάτικες ημέρες και νύχτες που οι επιλογές είναι λιγοστές.

– Εκτός από τη Ρόκα, τι άλλο μπορεί να δει ή να κάνει ο επισκέπτης στην Οία τον χειμώνα;

Τα τελευταία χρόνια στο νησί υπάρχει και χειμερινός τουρισμός, κάτι που θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό αφού ο χειμώνας στην Σαντορίνη είναι πανέμορφος. Η Οία τον χειμώνα είναι πολύ πιο ήσυχη και ανθρώπινη σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα πιο ωραία τοπία, φως και χρώματα τα έχουμε θαυμάσει τον χειμώνα, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι συμβαίνουν μόνο για μας.

Στο χωριό οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αρκετά καταστήματα ανοιχτά για να ψωνίσουν και να πιουν έναν καφέ, καθώς και αρκετά καταλύματα. Θα προτείναμε να ξεκινήσει κανείς τη βόλτα του από την αρχή του χωριού, περιπλανώμενος στα διάφορα σοκάκια και απολαμβάνοντάς την ομορφιά της καλντέρας και οπωσδήποτε τα χρώματα της δύσης.

Η θερμοκρασία τον χειμώνα επιτρέπει να κάνει κάποιος αρκετούς περιπάτους. Μία ωραία διαδρομή είναι από την Οία προς τον Μπαξέ, περνώντας μέσα από την πανέμορφη Φοινικιά και ανακαλύπτοντας τα λιθόκτιστα μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία για να μυρίσει θάλασσα ή και για τους πιο τολμηρούς να κολυμπήσουν. Η θερμοκρασία της θάλασσα κυμαίνεται μεταξύ 12-15 βαθμών. Με μια στάση στο τοπικό οινοποιείο ο επισκέπτης της Οίας θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, αλλά και να γευτεί τοπικές ποικιλίες κρασιών.

Μία άλλη αξέχαστη διαδρομή είναι από το μονοπάτι της Οίας προς τα Φηρά. Κάθε γωνιά της διαδρομής είναι και μία ξεχωριστή εικόνα της καλντέρας αλλά και της πίσω μεριάς της Οίας. Εκεί χρειάζονται και εφόδια αν πάει κανείς στο τέρμα της διαδρομής, ενώ μπορεί να σταματήσει και ενδιάμεσα αν κουραστεί. Οι πατημασιές στη μαύρη λάβα, οι μυρωδιές από φρέσκο θρούμπι και το τοπίο στην αγκαλιά της καλντέρας είναι μία μοναδική εμπειρία

Τέλος, μία επίσκεψη στο Αμμούδι, το λιμανάκι στην δυτική άκρη της Οίας, είτε από τα σκαλοπάτια, είτε από τον δρόμο με μία στάση στην παραλία του Κάθαρου, γεμίζει τον επισκέπτη της Οίας με μοναδικές εικόνες, από τις γραφικότερες του νησιού.

– Ποια είναι τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μενού της Ρόκας;

Αφού ο επισκέπτης θα έχει γεμίσει από εικόνες μυρωδιές και ομορφιά, θα καταλήξει στην Ρόκα, για να απολαύσει ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο μια που είμαστε ανοικτά από τις 13:00 ως τις 21:30.

Προτείνουμε λοιπόν να ξεκινήσει και να δοκιμάσει την παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης με ψητό καλαμάρι, και το ταλαγάνι με μαρμελάδα από ντοματάκι που θα συνοδεύεται με ένα ποτήρι Ασύρτικο Αθήρι Σαντορίνης. Για κυρίως πιάτο να δοκιμάσει τα σκιουφικτά -παραδοσιακό ζυμαρικό- με ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βασιλικό και ξυνομυζήθρα μ’ ένα ποτήρι Ασύρτικο Σαντορίνης ή αγιωργίτικο Νεμέας, κι ένα κότσι αρνίσιο με χωριάτικο πουρέ πατάτας σε σάλτσα ελιάς και θρούμπι μ’ ένα ποτήρι μαυροτράγανο Σαντορίνης.

Οι οινικές προτάσεις στο εστιατόριό μας -και από την υπόλοιπη Ελλάδα- είναι πολλές, αλλά έμφαση δίνουμε στα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης, είτε φρέσκα είτε παλαιωμένα, με εξαιρετικό χαρακτήρα, τα οποία συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Για επιδόρπιο θα προτείναμε γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού από μούρα Σαντορίνης, ενώ για επίλογο θα προτείναμε ένα ποτήρι vinsanto, το παραδοσιακό γλυκό κρασί του νησιού από λιαστά σταφύλια.

Ρόκα, Οία | Τηλ. 2286071896

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη