Στη Σέριφο η 4η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Ν. Αιγαίου

paradosiaki_mousikiΠερισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί – ηλικίας από 7 μέχρι και 22 ετών – από 15 νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο του Αρχιπελάγους, θα βρεθούν από 29 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου στη Σέριφο, όπου θα συμμετάσχουν στην 4η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τα νησιά:  Άνδρος, Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Κέα, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος, Κάσος, Κάρπαθος, Ικαρία.

Εκπρόσωποι της Σαντορίνης είναι ο Ραφαήλ Αρβανίτης στην τσαμπούνα και ο Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης στο λαούτο.

Η μεγάλη αυτή ομήγυρη των νέων νησιωτών, με συνεχώς αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή, αποσκοπεί στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μουσικών – και όχι μόνο – εμπειριών μεταξύ τους, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στον χώρο του νοτίου Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει την ενθουσιώδη προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων το 2002, με την καθιέρωση του θεσμού των Πανκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών. Οι Συναντήσεις των Νέων, με την πανκυκλαδική αρχικά μορφή τους, έχουν καθιερωθεί από το 2004, αποτελώντας το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φοίνικα της Σύρου, για προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην εκμάθηση των παραδοσιακών κυκλαδίτικων μουσικών οργάνων (λαϊκά πνευστά και κρουστά, βιολί, λαούτο, λύρα και σαντούρι).

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη