Στη Βασιλεία της Ελβετίας η Eurovision 2025

Η Βασιλεία, η μεγάλη μητρόπολη του Ρήνου και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, μετά τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, επελέγη για να φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2025, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Η Ελβετία ήταν η νικήτρια του προηγούμενου διαγωνισμού τον περασμένο Μάιο με τον non-binary καλλιτέχνη Nemo.

Διαφήμιση

Η Βασιλεία, κέντρο χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών αλλά και του πολιτισμού με πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, προτιμήθηκε από τη Γενεύη, τη μοναδική άλλη πόλη που ήταν υποψήφια στην τελική φάση, βάσει των κριτηρίων που περιλαμβάνουν μεταφορικές διασυνδέσεις, ξενοδοχειακή χωρητικότητα και ασφάλεια. Άλλα κριτήρια είναι οι διαθέσιμες αίθουσες, η βιωσιμότητα και ο τρόπος διάθεσης αποβλήτων, καθώς και η εμπειρία στη φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

“Συγχαρητήρια στη Βασιλεία”, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι Ρέτο Πέριτς και Μόριτς Στάντερ, οι δύο εκτελεστικοί παραγωγοί του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC). “Προβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας ώστε να καταστήσουμε τον ESC μια αξέχαστη εμπειρία για τον καθένα”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο τελικός, τον οποίο φέτος παρακολούθησαν 163 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/5/2025. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Τρίτη 13/5 και την Πέμπτη 15/5..

Στη Βασιλεία οι αρχές έχουν πει πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην αίθουσα St Jakobshalle, που μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 φαν της Eurovision.

Εκτός από τη φιναλίστ Γενεύη, η Ζυρίχη και η Βέρνη μαζί με τη Μπίελ που είναι η γενέτειρα του Nemo, δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση της επιλογής.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη