Στη Βουλή η τροπολογία για τον φόρο διαμονής

Κατατέθηκε χθες (18/1/18) στη Βουλή η τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Αγορές Χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις” που αφορά στον φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Η τροπολογία πρόκειται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτήν, ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα, ως εξής: Σε ξενοδοχεία 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ, σε ξενοδοχεία 3 αστέρων 1,50 ευρώ, σε ξενοδοχεία 4 αστέρων 3,00 ευρώ και σε ξενοδοχεία 5 αστέρων 4,00 ευρώ, ενώ σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα 0,50 ευρώ.

Ο φόρος διαμονής βαρύνει τον διαμένοντα, επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν την αναχώρησή του από αυτό με την έκδοση ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής, ο οποίος δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Φόρος διαμονής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής.

Οι επιχειρήσεις θα αποδίδουν τον φόρο στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις μέχρι την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα.

Ο φόρος διαμονής ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018, ενώ με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ θα ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη