15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην 4η θέση ο Σπύρος Κουγιός στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρεια 2019

Share

Το πιάτο με το οποίο διαγωνίστηκε ο Σπύρος Κουγιός

Την 4η θέση κατέλαβε τελικά ο νεαρός σεφ από τη Ρόδο Σπύρος Κουγιός, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του European Young Chef 2017 που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/11) στη Βαρκελώνη. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους.

Την 1η θέση και τον τίλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2017 κατέκτησε η Aisling Rock από το Γκάλγουεϊ της Δυτικής Ιρλανδίας, ενώ στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν αντίστοιχα οι Josi Polso από το Κουόπιο της Φινλανδίας και Filip Matjaž από την Πριμόρσκα της Σλοβενίας.

Η ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη περιελάμβανε εκτός από τον 20χρονο διαγωνιζόμενο Σπύρο Κουγιό, την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την επικεφαλής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, Χάιντι Λαζάνη, και τους σεφ Κώστα Μπουγιούρη και Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος πέρσι κατέκτησε τον τίτλο European Young Chef Award 2016.

Στο πλαίσιο του διήμερου διαγωνισμού στη Βαρκελώνη η κα Μπαρμπαρίγου μίλησε σε δημόσια συζήτηση για τη σημασία της καθοδήγησης στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας των νέων σεφ. Επίσης, ο περσινός νικητής του τίλου Σταμάτης Μισομικές παρέθεσε ένα masterclass υψηλής μαγειρικής στους φετινούς υποψηφίους Ευρωπαίους Νέους Σεφ. Μαζί τους ήταν και ο Shane Sheedy, φιναλίστ του διαγωνισμού το 2016 και μέντορας για το 2017, ο οποίος μίλησε για το κοινωνικό έργο του που σκοπό έχει την ενθάρρυνση της καινοτομίας στην παράδοση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη