Στις 20.000 η συμμετοχή της Περιφέρειας στα φετινά “Ηφαίστεια”. Τι περιλαμβάνει η διοργάνωση.

Με το ποσό των 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη διοργάνωση των φετινών “Ηφαιστείων” στη Σαντορίνη σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας κατά τη συνεδρίαση της 29/7/2015.

Η παραπάνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής λήφθηκε μετά από ανάλογη απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στις 14/5/2015. Η σχετική εισήγηση που υποβλήθηκε προς την Τουριστική Επιτροπή, από την εταιρεία Εφικτόν Events, αναφέρει τα εξής (όπως έχει αναρτηθεί στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων):

“Με την παρούσα, επιθυµούµε να σας παρουσιάσουµε το πρόγραµµα και λεπτοµέρειες της Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Ηφαίστεια Σαντορίνης & Παράλληλες ∆ράσεις», η οποία πρόκειται να πραγµατοποιηθεί από 21/08/2015 έως 23/08/2015 στην Σαντορίνη, µε στόχο την ταυτόχρονη και ιδιαίτερη προβολή του σηµείου/τοποθεσίας διεξαγωγής
σε πλήθος χωρών του Εξωτερικού
.
Η παραγωγός της εν λόγω Εκδήλωσης, Εφικτόν Events, είτε σε συνεργασία µε υποστηρικτές/χορηγούς είτε αυτόνοµα, έχει να παρουσιάσει ένα πολύπλευρο και ιδιαίτερα αξιόλογο ιστορικό πραγµατοποίησης εκδηλώσεων (Παράρτηµα Α / Προηγούµενες Εκδηλώσεις & Παραδείγµατα). Η κάθε Εκδήλωση, αναφορικά µε τον χαρακτήρα και το θέµα της, παραµένει άρρηκτα συνδεδεµένη µε την προβολή του συγκεκριµένου τόπου / σηµείου διεξαγωγής, σαν µέρος της ίδιας της παρουσίασής της.

Για την άνω αναφερόµενη περίοδο Αυγούστου 2015 προγραµµατίζεται, στην περιοχή της Σαντορίνης και του Ηφαιστείου η παρακάτω Πολιτιστική Εκδήλωση:

Βασικός Στόχος των φετινών Ηφαιστείων είναι η ανάδειξη της δεδοµένης διοργάνωσης σε ένα event παγκοσµίου ενδιαφέροντος, το οποίο θα αναδείξει την µοναδικότητα του νησιού της Σαντορίνης καθώς και τη µοναδικότητα ενός από τα µεγαλύτερα ενεργά Ηφαίστεια στον κόσµο και παράλληλα ενός από τα πιο αναγνωρίσιµα και ιδιαίτερα φυσικά µνηµεία: Το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ειδικά για την εκδήλωση αυτή, προγραµµατίζεται ήδη η  διανοµή του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού σε πλήθος τοπικών και διεθνών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Το παραπάνω θα προέλθει από την αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου καθώς και από παράλληλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις µε γνώµονα την µέγιστη προβολή του Σηµείου ∆ιεξαγωγής και της ευρύτερης περιοχής σαν σηµείο ιδιαίτερου κάλλους, µε εκτιµώµενο αποτέλεσµα τις 10.000.000 επαφές κατ’ελάχιστο στο εξωτερικό καθώς και ανάλογη κάλυψη στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης της χώρας µας.

Αίτηση Συνδιοργάνωσης
Θεωρώντας την αναφερόµενη εκδήλωση, και την αντίστοιχη προβολή της, µια πραγµατικά αξιοποιήσιµη ευκαιρία για την τοποθεσία διεξαγωγής, να προωθηθεί σε παγκόσµιο επίπεδο σε µια απαιτητική τουριστικά επερχόµενη περίοδο, θεωρούµε τιµή µας και αιτούµαστε :

Τη Συνδιοργάνωση της εν λόγω Πολιτιστικής Εκδήλωσης µε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τµήµα Τουρισµού Κυκλάδων, και την κάλυψη του επιµέρους κόστους των 25.000 € (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ) από την πλευρά της Περιφέρειας, σε ένα σύνολο δαπανών όπως αναφέρεται παρακάτω.

Οπτικοακουστική κάλυψη εκδήλωσης
Υλικό καύσης – Πυροτεχνήµατα
Εγκατάσταση Εξοπλισµού
∆απάνες Εξοπλισµού Παράλληλων ∆ράσεων
Έξοδα Παραγωγής (Ταξιδιωτικές δαπάνες, ∆ιαµονή, διατροφή οµάδας παραγωγής, κτλ)
Αµοιβές Καλλιτεχνών
Έξοδα Κινηµατογράφισης και Φωτογράφισης
∆απάνες Προώθησης Εκδήλωσης σε ΜΜΕ
∆ιαδικτυακή Προβολή
Εκτυπώσιµο Υλικό Επικοινωνίας

Για την Συνδιοργάνωση µε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τµήµα Τουρισµού, ζητείται η κάλυψη από την Περιφέρεια/Τµήµα, τελικού ύψους ποσού και είδος δαπάνης το οποίο είναι προς επιλογήν της.”

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτηση:
“Ifestia 2015″ με διοργανωτή την Περιφέρεια στις 21-23 Αυγούστου

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη