Στο Ευρωκοινοβούλιο δύο μαθήτριες του ΓΕΛ Θήρας

Θέλοντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 7 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή μαθητών λυκείου από τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Προκειμένου να επιλεγούν οι 24 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, πριν λίγες ημέρες διεξήχθη διαγωνισμός με θέμα την  Ευρωπαική ιθαγένεια και τα δικαιώματα που απορρέουν απο την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 170 μαθητές και μαθήτριες από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, μεταξύ αυτών και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας Χριστιάννα Ρεβελάκη του Γεωργίου και Ευανθία Φύτρου του Ανδρέα, οι οποίες κατέλαβαν την 2η και 16η θέση αντίστοιχα ανάμεσα στους 24 μαθητές που προκρίθηκαν.

Οι δύο μαθήτριες μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του Ν. Αιγαίου (19 μαθητές από τη Ρόδο, 2 από τη Σύρο, 1 από την Πάρο και 2 συνοδούς καθηγητές) θα μεταβούν στο Στρασβούργο και θα συμμετάσχουν σε σύνοδο του Ευρωπαικού κοινοβουλίου στις 7 Απριλίου 2017.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη