Στο μουσείο της Κάναβας Σαντορίνη – Φωτογραφίες

canava_3116Για ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Σαντορίνη του χθες περιμένει τους επισκέπτες του το μουσείο της ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας “Κάναβα Σαντορίνη” που βρίσκεται στη Μεσαριά.

canava_3117

Η ποτοποιία “Κάναβα Σαντορίνη” ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1974 στη Μεσαριά. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με ιδρυτή τον Ευάγγελο Λυγνό, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Λουκά. Το 1974 έφεραν στη Σαντορίνη τον πρώτο άμβυκα απόσταξης ούζου και τσικουδιάς και ξεκίνησαν να εφαρμόζουν μια μυστική πολίτικη συνταγή την οποία πάντρεψαν με βότανα και αγνά υλικά της θηραϊκής γης.

canava_3120

Με ιδιαίτερη αγάπη στην παράδοση ο Λουκάς Λυγνός δημιούργησε στις εγκαταστάσεις αυτές μια γειτονιά της Σαντορίνης του χθες, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια νοσταλγική βόλτα στα χρόνια εκείνα που η Σαντορίνη πάσχιζε να αναπτυχθεί, μια βόλτα ώστε να δει την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών αλλά και να γνωρίσει κάποια από τα πιο σημαντικά  παραδοσιακά επαγγέλματα του νησιού. Στον μουσειακό χώρο λοιπόν ταίριαξε αρμονικά το λαογραφικό στοιχείο με την διαδικασία της παραγωγής αποστάγματος.

canava_3123

Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά 10:30-19:00. Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ και μετά την ξενάγηση στους χώρους ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί ούζο, τσικουδιά και δύο από την ποικιλία των λικέρ που παράγει η Κάναβα Σαντορίνη.

τηλ. 2286031573



Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη