Στόχος να υπάρχει επάρκεια χρημάτων στα ΑΤΜ – Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1/7/2015 ο Δήμαρχος Θήρας, με σκοπό τη συζήτηση και διευθέτηση θεμάτων που έχουν προκύψει και στο νησί, λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, ιδιαίτερα μάλιστα από τη μη λειτουργία των τραπεζών. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της επάρκειας χρημάτων στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) ώστε οι ξένοι επισκέπτες του νησιού να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τους διευθυντές των τραπεζικών καταστημάτων που υπάρχουν στη Σαντορίνη προκειμένου να εξασφαλίσει κάθε δυνατή ενέργεια ώστε τα ΑΤΜ του νησιού να έχουν συνεχώς χρήματα, καθώς επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες να μπορούν να καταθέτουν μετρητά σε λογαριασμούς δικούς τους ή των εμπόρων με τους οποίους συναλλάσσονται.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θήρας παρακαλεί τους επαγγελματίες του νησιού να δέχονται πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες από τους ξένους επισκέπτες, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, όπως επίσης να συνεχίσουν τις παραγγελίες προκειμένου να διασφαλιστεί επάρκεια αγαθών στη Σαντορίνη.

“Για περισσότερες οδηγίες, όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να έρχονται σε επικοινωνία με τις τράπεζες που συνεργάζονται για να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νησιού, η εξυπηρέτηση τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων και να αποφευχθούν δυσμενή σχόλια για το νησί μας, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, παρακαλείται η συνεργασία και η κατανόηση όλων” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, τα ανοιχτά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank ξεκίνησαν να δέχονται καταθέσεις μετρητών τόσο από ιδιώτες, όσο και από επιχειρήσεις.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη