Στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

Στις 29 & 30 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ. με θέμα «Marketing Greece: Αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποιοτική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας».

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν θέματα όπως: η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας του μάρκετινγκ για τον ελληνικό τουρισμό, τα πεδία και οι τρόποι συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες.

Στη 2η Συνεδρία, το θέμα είναι «Στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών: μια χαμηλού κόστους προσέγγιση και τρόποι επηρεασμού της αγοραστικής συμπεριφοράς των τουριστών».

Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα έχουν αλλάξει, μεταξύ άλλων, τη συμπεριφορά των καταναλωτών, ιδιαίτερα σε ότι σχετίζεται με τις αγορές τουριστικών προϊόντων, όπου ο υποψήφιος τουρίστας για να συνθέσει την ταξιδιωτική του εμπειρία πρέπει να επιλέξει μέσα από ένα τεράστιο όγκο πληροφορίας.

Έτσι, οι καταναλωτές υποχρεώνονται σε μια ιδιαίτερα μεγάλη σε όγκο αναζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών από και προς κάθε διαθέσιμη πηγή. Αυτή η αναζήτηση και η ανταλλαγή πραγματοποιείται μέσα σε ένα “διευρυμένο ταξίδι” που ξεκινά στο μυαλό του τουρίστα, αρκετά πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού και συνεχίζεται και μετά την επιστροφή του. Μέσα σε αυτό το “διευρυμένο ταξίδι” ο τουρίστας θα πάρει όλες τις αποφάσεις, θα πραγματοποιήσει τις αγορές του, θα βιώσει την ταξιδιωτική του εμπειρία, και θα τη μοιραστεί με άλλους.

Με δεδομένες αυτές τις αλλαγές, οι επιχειρήσεις καλούνται να αναθεωρήσουν και να σχεδιάσουν εκ νέου τις στρατηγικές και τους τρόπους επικοινωνίας και διάδρασης με τους καταναλωτές. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπου οι διαθέσιμοι πόροι marketing είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν υπ’ όψιν τους τις αλλαγές αυτές και να συμπεριλάβουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό, το διαδίκτυο και τα νέα μέσα στο σχεδιασμό και τις δράσεις τους.

Η παρουσίαση θα περιγράψει με λεπτομέρεια τον ρόλο των νέων μέσων σε αυτό το “διευρυμένο ταξίδι” των τουριστών, και θα προτείνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και δράσεις τις οποίες οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ενσωματώσουν στις στρατηγικές προώθησης και επικοινωνίας των επιχειρήσεων τους. Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Γιάννη Φώτη, Marketeer, Υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Bournemouth, με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΤΕ κ. Γιώργο Δρακόπουλο.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα, εγγραφές κλπ μπορείτε να επισκεφθείτε το website του συνεδρίου στη διεύθυνση www.seteconferences.gr*

*Σημείωση: Το website του συνεδρίου έχει σχεδιασθεί, αναπτυχθεί και υλοποιείται, ειδικά για τον ΣΕΤΕ, από την ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ και αποτελεί συνεχή χορηγία της, προς τη σειρά αυτή των συνεδρίων, από το 2009.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη