Σχολή γονέων για τις διαταραχές του λόγου, το Σάββατο 5/3

Την 6η συνάντηση της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαρτίου ο ενοριακός παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Θέμα της συνάντησης είναι “Παράγοντες καθυστέρησης της ανάπτυξης του λόγου. Χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προβληματίσουν και να οδηγήσουν τον γονέα σε λογοπαθολόγο-λογοθεραπευτή” και εισηγήτρια η λογοπαθολόγος-λογοθεραπεύτρια κα Μαρία Ρουσοχατζάκη.

Οι διαταραχές λόγου αφορούν τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Συχνά οι διαταραχές στον προφορικό λόγο παρουσιάζονται πρώτες. Μπορεί και οι μεν και οι δε να είναι εκ γενετής ή επίκτητες. Οι παράγοντες που τις δημιουργούν ή επηρεάζουν την εμφάνισή τους είναι οργανικοί, ωστόσο μπορεί να συνυπάρχουν ή να προστίθενται στην πορεία και παράγοντες ψυχολογικοί ή και οικογενειακοί/κοινωνικοί.

Πώς οι γονείς και δάσκαλοι μπορούν να εντοπίζουν εύκολα τις δυσκολίες στον λόγο και να προχωρούν σε πρόληψη ή έγκαιρη παρέμβαση; Αυτά και άλλα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση στο θέμα αυτό.

Ώρα έναρξης: 17:00 | Αίθουσα Χριστιανικής Εστίας, Φηρά
Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη