Συγκρότηση ψηφοδελτίων: Για άλλους εύκολα για άλλους δύσκολα

kalpiΣτον απίστευτο αριθμό των 620 ατόμων θα ανέλθει ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων στη Σαντορίνη, στις επερχόμενες δημοτικές, εάν η κάθε μία από τις πέντε δημοτικές παρατάξεις εξασφαλίσει τη συμμετοχή 124 υποψηφίων στο φηφοδέλτιό της.

Οι 124 υποψήφιοι είναι ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων για κάθε παράταξη της Σαντορίνης μετά την ψήφιση από τη Βουλή της δυνατότητας αύξησης κατά 100% (αντί για 50% που ίσχυε) του αριθμού των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων, πάντα για την περίπτωση της Σαντορίνης, είναι 55 υποψήφιοι. Λεπτομέρειες στον πίνακα που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου.

Πολύ κοντά στην συγκρότηση ενός πλήρους ψηφοδελτίου, με τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων, βρίσκεται η δημοτική παράταξη “Θηραϊκή Πολιτεία”, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τα ονόματα 61 υποψηφίων. Η αύξηση μάλιστα του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων φαίνεται ότι διευκολύνει την παράταξη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της ήταν περισσότεροι από τις υπάρχουσες θέσεις πριν την δυνατότητα αύξησης.

Η δημοτική παράταξη “Σαντορίνη Θηρασία Ενότητα Αλλαγή” με επικεφαλής τον κ . Αντώνη Σιγάλα έχει ανακοινώσει συνολικά 33 υποψηφίους ενώ η δημοτική παράταξη “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χάλαρη έχει ανακοινώσει τα ονόματα 29 υποψηφίων. Θεωρείται ότι και οι δύο αυτές παρατάξεις τελικώς θα συγκροτήσουν πλήρη ψηφοδέλτια.

Η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής την κα Μαρία Αργυρού αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τον συνολικό κατάλογο των υποψηφίων της.

Η δημοτική παράταξη “Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών ΕΜΕΙΣ”, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη, δεν έχει ακακοινώσει προς το παρόν κανένα όνομα υποψηφίου συμβούλου. Γεγονός είναι ότι η εξεύρεση ικανού αριθμού υποψηφίων είναι πολύ δύσκολη για τη συγκεκριμένη παράταξη καθώς εισήλθε πολύ πρόσφατα στην εκλογική μάχη.

Αριθμός Συμβούλων
Ελάχιστος αριθμός υποψηφίων
Μέγιστος αριθμός υποψηφίων
Δημοτικό Συμβούλιο
27
27
54
Δημοτικές Κοινότητες:
Εμπορείο
5
3
6
Επισκοπή Γωνιάς (Καμάρι)
5
3
6
Θήρα (Φηρά)
5
3
6
Θηρασία
5
3
6
Καρτεράδος
5
3
6
Μεσσαριά
5
3
6
Οία
5
3
6
Τοπικές Κοινότητες:
Ακρωτήρι
3
1
4
Βόθωνας
3
1
4
Βουρβούλος
3
1
4
Ημεροβίγλι
3
1
4
Έξω Γωνιά
3
1
4
Μεγαλοχώρι
3
1
4
Πύργος
3
1
4
ΣΥΝΟΛΑ
83
55
124

Σημείωση:
Για να είναι νόμιμη η δήλωση του συνδυασμού, απαιτείται να κατέλθουν υποψήφιοι:

1.  στο 1/3 του συνόλου των δηµοτικών κοινοτήτων του ∆ήµο και εφόσον ο αριθµός των ανακηρυσσοµένων υποψηφίων συµβούλων σε κάθε µία από τις δηµοτικές αυτές κοινότητες είναι τουλάχιστον ίσος µε τα 3/5
του αριθµό των µελών του συµβουλίου της.

2. στο 1/3 του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων που εκλέγουν τριμελή συμβούλια. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της. Η μη ύπαρξη υποψηφίου εκπροσώπου τοπικής κοινότητας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της δήλωσης του συνδυασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη