Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.)* της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, με έδρα τη Θήρα και χωρική αρμοδιότητα σε Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο, Θήρα Φολέγανδρο, Ίο, Σίκινο και Ανάφη το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

1. Τον κ. Ρεντζή Αθανάσιο κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Ε΄ Βαθμό υπάλληλο του Γραφείου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Θήρας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής, ως
Πρόεδρο, τον οποία θα αναπληρώνει η κα Βασιλική Κανέλλου, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Δ΄ Βαθμό, υπάλληλο του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Σύρου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
2. Τον κ. Παπαδόπουλο Ελευθέριο, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Ε΄ Βαθμό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Θήρας, ως τακτικό μέλος, τον οποία θα αναπληρώνει η κα. Αγγελική Παριώτη κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Δ΄ Βαθμό, υπάλληλος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Σύρου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,
3. Τον κ. Αποστολίδη Ηλία, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του ΤΕΕ ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει η κα Μποζινέκη Διδώνη Παρασκευή, Αρχιτέκτονας Μηχανικός.
4. Την κ. Οικονομέα Μαρία, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του ΤΕΕ ως τακτικό μέλος, τον οποίο θα αναπληρώνει ο κ. Ζαγγελίδης Ιωάννης Αρχιτέκτονας Μηχανικός.
– Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται ο κ. Αργυρός Ιωάννης, κλάδου ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού με βαθμό Γ΄, υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Θήρας), τον οποίο θα αναπληρώνει η κα Γαλαίου Άννα κλάδου ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, με βαθμό Γ’, υπάλληλος της παραπάνω Υπηρεσίας.

Οι συνεδριάσεις του ως άνω Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, όπου και θα διαβιβάζονται, υπόψη Σ.Α., οι σχετικοί φάκελοι.

Η ισχύς του παραπάνω Συμβουλίου είναι διετής και η θητεία τους λήγει στις 14 -01-2015.

* Σημείωση σύνταξης:

Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) είναι αρμόδια για την γνωμοδότηση επί των αρχιτεκτονικών μελετών, στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή γήπεδα, που βρίσκονται σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε εκκλησίες και ειδικά κτίρια.

β. Για κάθε οικοδομική εργασία σε κτίρια ή χώρους, που έχουν κηρυχθεί διατηρητέοι ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού ΠΕΚΑ ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορούν να χαρακτηρισθούν διατηρητέοι, καθώς και σε κτίρια ή γήπεδα που είναι σε επαφή με κτίριο ή χώρο που έχει κηρυχτεί διατηρητέο.

γ. Για κάθε οικοδομική εργασία, που παραπέμπεται από τον Υπουργό ΠΕΚΑ ή τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

δ. Για κατασκευαστικά έργα διαμορφώσεων κοινόχρηστων ή αδόμητων χώρων, εκτός από τις περιπτώσεις που διενεργήθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

ε. Για αρχιτεκτονικές μελέτες που διαφοροποιούνται από τα μορφολογικά στοιχεία και την τυπολογία που επιβάλλεται με ειδικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί ανά περιοχή.

στ. Για όλες τις περιπτώσεις αδειών κατεδάφισης κτιρίων που ανεγέρθηκαν προ του έτους 1955. Σε περίπτωση σύνταξης έκθεσης επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών σε κτίρια ή γήπεδα, που βρίσκονται σε ιστορικά κέντρα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους καθώς και σε κτίρια ή χώρους, που έχουν κηρυχθεί διατηρητέοι ή μπορεί να χαρακτηριστούν διατηρητέοι το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γνωμοδοτεί και διατυπώνει προτάσεις μέσα σε 15 ημέρες, από την υποβολή της, για τη δυνατότητα και τους τρόπους διατήρησής τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη