Τέθηκε σε ισχύ παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και συνελήφθησαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ενώ έχουν εκδοθεί δεκάδες ακόμα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Οι μαζικές συλλήψεις σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες γίνονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την διαδικασία του αυτόφωρου καθώς οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Ενημέρωση – 28/9/13 11:30
Συνελήφθησαν επίσης οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός. Εκκρεμούν προς εκτέλεση εντάλματα σύλληψης για τους βουλευτές Νίκο Μίχο και Χρήστο Παππά, καθώς και για άλλα ακόμα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ενημέρωση – 28/9/13 23:50
Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας, κατά 20 συλληφθέντων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

Καλησπέρα σας.

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσουμε τις συλλήψεις Βουλευτών και στελεχών του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελίας, του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ενέργειες, έρευνες και συλλήψεις, στο πλαίσιο τέλεσης του διαρκούς και κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματος της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Η σχετική παραγγελία περιλαμβάνει επιπλέον και την παραπομπή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, η οποία από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε (5) Βουλευτές, δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», καθώς επίσης έναν Ειδικό Φρουρό, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, νωρίς σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν στις οικίες τους:

• ο Γενικός Γραμματέας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», Νικόλαος ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στην Πεύκη Αττικής,

• οι Βουλευτές του ιδίου κόμματος, Ηλίας ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ στο Πικέρμι Αττικής και Ιωάννης ΛΑΓΟΣ στη Σαλαμίνα Αττικής,

Επιπρόσθετα, οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ και Νικόλαος ΜΙΧΟΣ εμφανίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επιπλέον, από το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως, στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό,  συνελήφθησαν δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας.

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, στην οικία του συλληφθέντα Γενικού Γραμματέα του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.

Στην οικία της Ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να συλληφθούν και  τα υπόλοιπα δώδεκα (12) άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χρήστος ΠΑΠΠΑΣ.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός και η Ανθυπαστυνόμος  που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σας ευχαριστώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

Print Friendly, PDF & Email