Συμβουλές προστασίας από παράνομες δραστηριότητες στο Facebook

safeline.grΗ Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine για καταγγελίες παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, συνεχίζει ακούραστα τη δράση της, προσφέροντας ένα νέο χέρι βοήθειας στους Έλληνες χρήστες του Facebook.

Το Facebook αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αριθμό ηλεκτρονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Με εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών, το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει εξαπλωθεί γρήγορα και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες ενασχολήσεις τόσο για τους ενήλικους όσο και για τους ανήλικους χρήστες του. Με τη δημιουργία ενός προφίλ, όλοι οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν επαφή με φίλους και γνωστούς τους διαδικτυακά, να μοιράζονται φωτογραφίες, να ανταλλάσσουν μηνύματα και να αναρτούν προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα. Οι αναρτήσεις που γίνονται στο Facebook είναι ανεξάντλητες και οι πληροφορίες που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από αυτές αναρίθμητες. Σε αυτήν τη διαδικτυακή, τεράστια σε μέγεθος κοινότητα, κακόβουλοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που αναρτώνται, τις φωτογραφίες που μοιράζονται και γενικότερα να χρησιμοποιήσουν το υλικό προς δικό τους όφελος.

H SafeLine, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των καταγγελιών που δέχεται αφορούν το Facebook, δημιούργησε έναν εικονογραφημένο οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλέςγια να προστατέψετε το δικό σας προφίλ και των γύρω σας από πιθανούς κινδύνους. Το πιο σύνηθες περιεχόμενο καταγγελιών που αφορούσαν το Facebook συγκαταλέγεται στις παρακάτω κατηγορίες:

– Κλοπή κωδικών πρόσβασης & δημιουργία ψεύτικου προφίλ
– Παραβίαση προσωπικών δεδομένων
– Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyber-bullying)
– Προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους (grooming)

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος ΕΔΩ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη