Συμμετοχή της Ειρήνης Δρόσου σε έκθεση εικαστικών στην Αθήνα

Ειρήνη Δρόσου

Η Σαντορινιά ζωγράφος Ειρήνη Δρόσου εκθέτει έργα της σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιείται από 28 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου στην Gallery Αποθήκη “Παλιάτσος” (Β.Γεωργίου Β΄& Σουβαλιώτου Παλαιά Πεντέλη).

Στην έκθεση που έχει τίτλο «Η αντίληψη του σώματος και η σημασία του ως σήμα, μέσο και εργαλείο του οπτικού πολιτισμού», συμμετέχουν 36 καλλιτέχνες.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 18.00-21.30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6941522553.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
“Στα τέλη του 20ου αιώνα και κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων του 21ου, το σώμα πήρε την θέση του νέου μέσου επικοινωνίας.
Πράγματι το σώμα αναπαράγεται μέσα από μια πληθώρα οπτικών μέσων (τηλεόραση – διαφήμιση – κινηματογράφος – τέχνη) με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε σήμα και εργαλείο τους.
Με αυτό τον τρόπο διαφοροποιούνται οι ιδέες σχετικά με το τι μπορεί να συμβολίζει, και καταλήγει όλες του οι εκφάνσεις να εμφανίζουν ένα μέσο αντίστασης προς το κανονικό, και αυτό το θείο θεϊκό δώρο της ζωής να γίνεται μη κανονικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνεπάγεται πως, κάθε αναπαράσταση της σωματικότητας αντικρούεται πολιτισμικά με την συμμόρφωση ή όχι στον κανόνα.
Το σώμα ενσαρκώνει το μήνυμα μιας ευρύτερης κοινωνικής-πολιτικής δήλωσης, με πάντα το ερωτικό στοιχείο να υποβόσκει μέσα του.
Τώρα που τα σύνορα, με την ευρύτερη έννοια δεν υπάρχουν, make peace not war, μέσα από τα χρώματα, τους ήχους και τον ψίθυρο της τέχνης που τόσο απλά ξέρει να τοποθετεί στον καμβά και να προτείνει.”

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη