Συναινετικό κλίμα στις συναντήσεις Πρωθυπουργού με Περιφερειάρχες και Δημάρχους για τα αποθεματικά

Φωτογραφία: www.stokokkino.gr

Με τους αιρετούς και των δυο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την ΕΝΠ.Ε (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και στις 3 μμ με το προεδρείο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

Τη δέσμευση ότι η εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών συνιστά έκτακτο και προσωρινό μέτρο και πως τα ποσά θα είναι εγγυημένα παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στους περιφερειάρχες, που με τη σειρά τους αναμένεται να αλλάξουν την αρχική, αρνητική στάση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων. «Χρειάζεται η χώρα το εργαλείο της διαπραγμάτευσης και γι’ αυτό εμείς θα το δώσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός.

«Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό. Συνεπώς μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό. Θα έρθει νόμος στη Βουλή που θα αλλάξει το μέτρο» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός.

kede_tsipras
Φωτογραφία: www.stokokkino.gr

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε «θετικό πρόσημο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη να μη δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά.

Πηγή: www.stokokkino.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη