Συνάντηση Δημάρχου Θήρας και ΓΓ ΕΟΤ

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο συναντήθηκε χθες (3/8/2016) ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στη Σαντορίνη.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η τουριστική κίνηση του πρώτου εξαμήνου του 2016 τόσο για τη Σαντορίνη αλλά και για όλη την Ελλάδα και οι κινήσεις επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ για το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα ο κ. Τρυφωνόπουλος ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και στην καθημερινότητα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη συνέχισης της καλής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΟΤ, ενώ ο κ. Τρυφωνόπουλος δεσμεύτηκε για περισσότερες συνέργειες και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επαγγελματικοί φορείς και επιχειρηματίες του νησιού.

Σε ανοδική πορεία ο Ελληνικός Τουρισμός
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΤ, τα μέχρι σήμερα στοιχεία επιβεβαιώνουν ανοδική πορεία του Ελληνικού Τουρισμού και φέτος, σε συνέχεια της περσινής χρονιάς ρεκόρ.

Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην χώρα μας κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 ανήλθαν συνολικά σε 5.937.643 σημειώνοντας άνοδο 4,4% σε σχέση με πέρσι (στοιχεία Υ.Π.Α. & ΔΑΑ).

Όσον αφορά στις χώρες προέλευσης, η πλειονότητα αυτών κινήθηκε ανοδικά. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία (22,7%) ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν οι παραδοσιακές αγορές: Μεγάλη Βρετανία (8,6%), Γερμανία (7,2%), Γαλλία (6,9%), Ιταλία (4,6%). Εξαιρέσεις αποτελούν η Ολλανδία (-10,2%), το Βέλγιο (-6,4%), η Τσεχία (-14,4%) και η Αυστρία (-6%).

Όσον αφορά στους προορισμούς, ανοδικά κινήθηκε το σύνολο αυτών με εξαίρεση τα νησιά της Κω, της Σάμου, της Χίου και της Μυτιλήνης και τα αεροδρόμια του Αράξου και της Αγχιάλου. Από τους δημοφιλείς προορισμούς η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα (11,5%) και ακολουθούν το Ηράκλειο (11%), η Μύκονος (11%) και η Σαντορίνη (10,5%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων προβλέπεται για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αύξηση κατά 8,9% για τον μήνα Ιούλιο και κατά 10,1% για τον Αύγουστο σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες, προβλέπεται για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

Ως προς την κρουαζιέρα, κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 οι επιβάτες κρουαζιέρας παρουσίασαν σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ το σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου ανήλθε σε 346.252 από 284.631 το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνοντας αύξηση 21,6%. Σε ποσοστό 83,5% (289.112) οι επιβάτες αυτοί είχαν τον Πειραιά ως ενδιάμεσο σταθμό, ενώ ένα 16,5% (57.140) ξεκίνησαν από εκεί την κρουαζιέρα τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη